Εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους των νησιών

Εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους των νησιών

Ο Όμιλος  Attica και τα  Special Olympics Ηellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν την ευκαιρία στους κατοίκους από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό

Attica2-4

Sponsored Content

Στοχεύοντας σε μία σύγχρονη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Για τους κατοίκους της χώρας που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως για εκείνους που ζουν στα μικρότερα νησιά, οι δυνατότητες πρόσβασης σε όλες τις παροχές, συχνά δεν είναι αυτονόητη. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συμπερίληψη και την κοινωνική ενσωμάτωση, δίνοντας τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στους κατοίκους, αναδεικνύονται πολύτιμες, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Καθοριστικός προς την κατεύθυνση αυτή αναδεικνύεται, την ίδια στιγμή, ο ρόλος της κοινωνικής εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ενισχυθούν τα προγράμματα συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού που υλοποιούν τα Special Olympics Hellas, ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του με τον Όμιλο Αttica, ο οποίος διαχρονικά δηλώνει «παρών» στις ανάγκες των κατοίκων των νησιών στα οποία δραστηριοποιείται.
Κλείσιμο
dioiketike-omada-ton-soh--attica__1_
Από αριστερά: Παναγιώτης Παπαδόδημας - Επιτελικός Διευθυντής Διοίκησης & Μετασχηματισμού Attica Group, Κυριάκος Μάγειρας - Πρόεδρος Attica Group, Άρτεμις Βασιλικοπούλου - Εθνική Διευθύντρια Special Olympics Hellas, Διονύσης Κοδέλλας - Πρόεδρος Special Olympics Hellas, Πάνος Δικαίος - Διευθύνων Σύμβουλος Attica Group, Διονύσης Θεοδωράτος - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Attica Group
Μέσω της τριετούς συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2024, 2025 και 2026. Στόχος της συνεργασίας είναι να υποστηριχθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στα ελληνικά νησιά για συμμετοχές στα υφιστάμενα προγράμματα των Special Olympics Hellas και η ενίσχυσή τους σε σημαντικά λιμάνια και νησιά των Κυκλάδων & του Β. Αιγαίου.

Το έργο που επιτελούν εδώ και 36 χρόνια τα Special Olympics Hellas είναι πολύτιμο, τόσο στην προσπάθεια για ενίσχυση της συμπερίληψης όσο και για την ανάδειξη του εθελοντισμού. Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Attica, κ. Κυριάκος Μάγειρας, η σημαντική συνεισφορά τους «συνοψίζεται σε 4 λέξεις: σεβασμός, αποδοχή και κοινωνική συμμετοχή» ενώ με το έργο τους «συμβάλλουν στην ενεργή παρουσία των συνανθρώπων μας στην κοινωνία και στη διαμόρφωση μιας πραγματικότητας όπως επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος συμβίωσης, σε μια κοινωνία που αλλάζει διαρκώς».

Special Olympics Hellas και Όμιλος Attica: Συμφωνία για την Ενίσχυση Προγραμμάτων Συμπερίληψης

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας επεσήμανε ότι η γενναιόδωρη δωρεά του Ομίλου Attica θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στην εξάπλωση των Special Olympics Hellas, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδιαίτερα στα νησιά, «μεταφέροντας το ευγενές μήνυμα του Κινήματός μας για μια κοινωνία ανθρώπινη και συμπεριληπτική χωρίς αποκλεισμούς».

Για τον Όμιλο Αttica, η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών αποτελεί μία σταθερή προτεραιότητα, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι πολλαπλές δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία, οι οποίες «απαντούν» στις ανάγκες των κατοίκων τους.

«Μέσα από την πολύπλευρη συνεργασία μας, βρίσκουμε ένα σύμμαχο προς δύο κατευθύνσεις. Αφενός, συμβάλλουμε στη συμπερίληψη και αφετέρου, δημουργούμε αξία για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, οι οποίες αποτελούσαν πάντα το επίκεντρο της κοινωνικής μας ευαισθησίας. Ως Όμιλος, αναζητούμε και καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά, κάθε ευκαιρία που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες ώστε να υπάρξουν κοινότητες, μακριά από κάθε είδους αποκλεισμό» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Attica.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, με την αρωγή και χορηγία του Όμιλου Attica, αναμένεται να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες προκειμένου να υλοποιηθούν οι τοπικές δράσεις των Special Olympics Ηellas όπως: προσθήκη νέων αθλημάτων στα ήδη υπάρχοντα, αναζήτηση και ένταξη νέων καθηγητών Φυσικής Αγωγής εκπαιδεύοντάς τους στους κανονισμούς και στη φιλοσοφία των Special Olympics, συνεργασία με Αθλητικούς Τοπικούς Συλλόγους καθώς και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, ενισχύοντας το πρόγραμμα εθελοντισμού των Special Olympics.

Παράλληλα θα ενισχυθεί και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» - «Play Unified: Learn Unified» των Special Olympics International, το καινοτόμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν μαζί (μικτές ομάδες) σε αθλητικές δράσεις, προάγοντας την αξία της ουσιαστικής συμπερίληψης και το οποίο εφαρμόζεται σε συνολικά 21 χώρες. Πλέον στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 10 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη), 8 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Β. Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος), με συμμετοχή 260 μαθητών, 30 εκπαιδευτικών.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ο Όμιλος Attica και τα Special Olympics Ηellas, προσφέρουν την ευκαιρία στους κατοίκους από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό, στέλνοντας ταυτόχρονα το «μήνυμα» για τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας συμπερίληψης στην κοινωνία.

Στην κεντρική φωτογραφία: Κυριάκος Μάγειρας - Πρόεδρος Attica Group και Διονύσης Κοδέλλας - Πρόεδρος Special Olympics Hellas 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης