Το ζωτικό στοιχείο που επιδρά στην επιβίωση και στην ευημερία μας

Το ζωτικό στοιχείο που επιδρά στην επιβίωση και στην ευημερία μας

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού μας θυμίζει τη σημαντικότητα αυτού του πολύτιμου αγαθού

vikos1

Sponsored Content

Η ιστορία του νερού και του κόσμου είναι στενά συνδεδεμένα. Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από εκείνη του νερού. Η ανάπτυξη όλων των πολιτισμών προσδιορίστηκε σημαντικά από τη σχέση τους με αυτό. Είναι ο πυρήνας της ύπαρξής μας, ήμαστε κατά ένα μεγάλο ποσοστό φτιαγμένοι από αυτό, σχετίζεται με την υγεία και τη διατροφή μας. Αποτελεί το ζωτικό στοιχείο που επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης επιβίωσης και ευημερίας, καθώς συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία κάθε κοινωνίας. Ο λόγος που κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (ΠΗΝ) είναι να θυμηθούμε την τεράστια σημασία αυτού του αγαθού και να ενημερωθούμε για τη βιώσιμη χρήση και διαχείρισή του για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.


Μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας οδηγεί
Το νερό προκαλεί συναισθήματα. Μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας προκαλέσει δέος. Να μας ενώσει με τη φύση και να μας θεραπεύσει. Να μας διδάξει με τη σοφία του. Να μας μάθει πώς να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να προχωράμε μπροστά ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και να χαράζουμε καινούργιους δρόμους. Για όλους μας, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το πολύτιμο αυτό στοιχείο. Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων και την μάρκα της Βίκος, η συγκεκριμένη ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να αναδείξει την αξία και τη δύναμή του νερού, ακολουθώντας με σεβασμό την πορεία και τη ροή του.

Όραμα της εταιρείας είναι να βοηθήσει στην ύπαρξη ενός οικοσυστήματος που θα λειτουργεί ισορροπημένα. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της βρίσκεται η αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, η βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία αλλά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αξίες που ταιριάζουν με το νερό, που βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία κυκλικής αναγέννησης και αποτελεί το κατεξοχήν σύμβολο αειφορίας.


Ζούμε μαζί, φροντίζουμε το περιβάλλον
Όπως δηλώνει ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Chief Marketing Officer της εταιρείας «Αξιοποιούμε την τεχνολογία και την εμπειρία μας με σκοπό να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό, το νερό, με τρόπο ασφαλή και βιώσιμο, εστιάζοντας πάντα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του». Άλλωστε, μότο της εταιρείας είναι ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι ο κοινός μας οίκος. Και είναι υποχρέωσή μας να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε με προσήλωση και συνέπεια. Σκοπός δε της εταιρείας είναι να εξασφαλίζει και να παρέχει φυσικό, αγνό νερό χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στους καταναλωτές της.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, η προσφορά ενός σπάνιου τόπου, όπως είναι τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου, είναι ένα δώρο της γης. Θεωρείται μοναδικό γιατί εμφιαλώνεται απευθείας στην ομώνυμη πηγή και παρουσιάζει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και υψηλή σε ασβέστιο, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Η εταιρεία εμφιαλώνει απευθείας από την πηγή και χωρίς καμία επεξεργασία, το φυσικό μεταλλικό νερό για να το διανείμει σε κάθε άκρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, φροντίζει να συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες της, επενδύει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας και δεσμεύεται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, και βιωσιμότητας ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον άνθρωπο

Στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η εταιρεία διακηρύττει τις βασικές αρχές της με ένα μανιφέστο για το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Το μανιφέστο του νερού
Κλείσιμο
Κυλάς μαζί του.
Η ηρεμία του σε γαληνεύει. Την ορμή του, τη σέβεσαι.
Την πορεία του, την ακολουθείς. Σε κατευθύνει, σου δείχνει πώς να πηγαίνεις μόνο μπροστά. Πώς να είσαι ευέλικτος. Να υπερπηδάς τα εμπόδια. Να λιαίνεις τα βράχια.
Το νερό αλλάζει τόπους με ορμή, γεννά πολιτισμό, αντανακλά φως και με φροντίδα ξανανιώνει τη γη.
Εσύ, κοντά, μαθαίνεις από τη σοφία του. Γίνεσαι ο ίδιος ροή που ωθεί τα αδύνατα να γίνουν δυνατά.
Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου.
Είναι η κινούμενη σταθερά σου.
Είναι μέσα σου. Η ροή σου, η δύναμή σου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης