Εντοπίστηκε ο ιερόσυλος που διέρρηξε εκκλησία στα Χανιά

Εντοπίστηκε ο ιερόσυλος που διέρρηξε εκκλησία στα Χανιά

Προκάλεσε ζημιές κόστους περίπου 1.000 ευρώ και άρπαξε τη μικροφωνική εγκατάσταση και μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι

pagkari_arxeio_n
Ένας Έλληνας ήταν ο ιερόσυλος που «χτύπησε» την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή του Πλάτανου στην Κίσσαμο Χανίων, όπου παραβίασε τα παράθυρα, προκάλεσε ζημιές κόστους περίπου 1.000 ευρώ και άρπαξε τη μικροφωνική εγκατάσταση και μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που έκαναν επιτόπια αυτοψία την περασμένη Τρίτη εξιχνίασαν την διάρρηξη και, το πρωί της Παρασκευής, έκαναν έρευνα στην κατοικία του δράστη, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε ο κλεμμένος εξοπλισμός και αποδόθηκε στον υπεύθυνο του ναού. Σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Διάρρηξη σε εκκλησία

Εικόνες βανδαλισμού και καταστροφής άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι ιερόσυλοι που διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην κοινότητα Μεξιάτες της Φθιώτιδας, τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, μπήκαν στο ναό, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο παγκάρι και στη συνέχεια έκαναν άνω- κάτω το Ιερό και το γραφείο του ναού, αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Ο εφημέριος που διαπίστωσε την διάρρηξη το πρωί, ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά για να την εξιχνιάσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός στις 28 Φεβρουαρίου - 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Απογευματινά χειρουργεία: Πυρετός διεργασιών για την έναρξή τους – Δείτε τις αμοιβές χειρουργών και αναισθησιολόγων

Ο οίκος της Σαβοΐας στην Ιταλία: Η σκοτεινή ζωή και το τέλος ενός διαδόχου χωρίς στέμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης