Ρέθυμνο: Ιερόσυλοι τρύπωσαν σε απομονωμένη εκκλησία, αλλά βρήκαν άδειο το παγκάρι

Ρέθυμνο: Ιερόσυλοι τρύπωσαν σε απομονωμένη εκκλησία, αλλά βρήκαν άδειο το παγκάρι

Άρπαξαν μόνο μερικά κέρματα από το κουτί του Φιλοπτώχου Ταμείου του ναού και προκάλεσαν ζημιές

ekklisia_manoualia
Από ένα παράθυρο το οποίο παραβίασαν, τρύπωσαν άγνωστοι ιερόσυλοι στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην περιοχή της Άνω Καλλιθέας στο Ρέθυμνο με σκοπό να κλέψουν χρήματα.

Όμως, βρήκαν ορθάνοιχτο και... άδειο το παγκάρι και άρπαξαν μόνο μερικά κέρματα από το κουτί του Φιλοπτώχου Ταμείου.

Ο ναός, ο οποίος βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο, ήταν κλειστός από την περασμένη Τετάρτη και η διάρρηξη διαπιστώθηκε την Κυριακή, ενώ οι εισβολείς είχαν προκαλέσει και μικρής έκτασης ζημιές.

Στην εκκλησία κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και η Ασφάλεια Ρεθύμνου ξεκίνησε έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες.

Συνέλαβαν ανήλικους διαρρήκτες

Κλείσιμο
Έπειτα από τυχαίο έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθησαν στη Μεσσήνη δυο ανήλικοι Ρομά, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε πάνω του ένα διαρρηκτικό εργαλείο και ο άλλος ένα μαχαίρι. Από την προανάκριση που ακολούθησε στην Ασφάλεια Καλαμάτας προέκυψε ότι λίγη ώρα πριν είχαν διαρρήξει μια καφετέρια στην πόλη και είχαν κλέψει 40 ευρώ. Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για κλοπή από κοινού και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ σε βάρος των γονέων τους ασκήθηκε δίωξη για πλημμελή εποπτεία τους.

Τέσσερις ανήλικοι Έλληνες μπήκαν δήθεν για να ψωνίσουν σε ένα κατάστημα στην Κόρινθο, το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά έγιναν αντιληπτοί ενώ έκλεβαν διάφορα προϊόντα. Ο υπεύθυνος του καταστήματος ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν τους δράστες και τους προσήγαν στην Ασφάλεια, απ' όπου παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για απόπειρα κλοπής από κοινού, που περιλαμβάνει τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τα πόθεν έσχες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη

Ο Κασσελάκης πάει πίσω τις διαγραφές επειδή δεν του βγαίνουν

Η άνοδος και η πτώση - Πώς «ξέμειναν» οι αρχηγοί της νυχτερινής Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης