Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός στις 28 Φεβρουαρίου

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός στις 28 Φεβρουαρίου

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί - Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας -  Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς

apergia_mesa_metaforas1
Με δυσκολία θα γίνονται οι μετακινήσεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ενώ σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ) με τις αποφάσεις να αναμένονται σήμερα Δευτέρα.

Με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, τα λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Ταξί: Σε 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). 

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια στις 28/2 λόγω απεργίας - Κανονικά η μετακίνηση των ΑμεΑ και η νυχτερινή γραμμή

Κλείσιμο
Με προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσει την Τετάρτη 28/2 ο ΟΑΣΘ, με τους εργαζομένους του να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Την ίδια ημέρα, «θα εργαστούν κανονικά τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν)», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την 28/2, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. «Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων» επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νικητές και ηττημένοι στο Συνέδριο: Η λήξη των εκλογών από τον Κασσελάκη, η νέα τρόικα και ο Τσίπρας

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές που θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες - Νέα επιδείνωση την Πέμπτη

Ολη η ρύθμιση για τα εκτός σχεδίου: Ποιοι χτίζουν και ποιοι όχι με τον νέο νόμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης