Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τα χρόνια της σύνταξης

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τα χρόνια της σύνταξης

Ενσωματώνοντας την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους, οι συνταξιούχοι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σε νέες δεξιότητες και να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις.

eurob1

Sponsored Cintent

Καθώς πλησιάζουν τα χρόνια της συνταξιοδότησης, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να προγραμματίζουν το μέλλον τους, προσβλέποντας σε πιο αργούς ρυθμούς και ευκαιρίες να απολαύσουν τη νέα τους ζωή με περισσότερη ελευθερία και καινούριες δραστηριότητες. Συνταξιοδότηση, ωστόσο, δεν σημαίνει απομάκρυνση από τα πάντα και η τεχνολογία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αλλά και στο να τους λύσει τα χέρια σε εργασίες και υποχρεώσεις. 

96016342_m_normal_none


Ενισχύοντας τις κοινωνικές σχέσεις
Η διατήρηση κοινωνικών συνδέσεων είναι σημαντική, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της συνταξιοδότησης, όπου κάποιος μπορεί να βιώσει απομόνωση ή μοναξιά. Ευτυχώς, η τεχνολογία παρέχει πολυάριθμους τρόπους για να παραμείνει κάποιος, όπου και αν βρίσκεται, συνδεδεμένος με τους φίλους, την οικογένεια και την ευρύτερη κοινότητα. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter, επιτρέπουν σε μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα να διατηρούν επαφές με αγαπημένα τους πρόσωπα, να μοιράζονται ενημερώσεις για τη ζωή τους και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για διάφορα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές βιντεοκλήσεων επιτρέπουν την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση, διευκολύνοντας τη σύνδεση με παιδιά, εγγόνια ή φίλους που ζουν μακριά. Ακόμη, οι διαδικτυακές κοινότητες και τα φόρουμ παρέχουν ευκαιρίες στους συνταξιούχους να γνωρίσουν νέο κόσμο, να συναντήσουν άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και να μοιραστούν εμπειρίες και συμβουλές.

90619247_m_normal_none


Η σημασία της συνεχούς μάθησης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων
Η συνταξιοδότηση δεν σηματοδοτεί το τέλος της μάθησης. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον να ανακαλύψει νέα ενδιαφέροντα και να αποκτήσει καινούριες δεξιότητες. Η τεχνολογία παρέχει πληθώρα δυνατοτήτων δια βίου μάθησης, μέσω σεμιναρίων, διαδικτυακών μαθημάτων, εκπαιδευτικών sites και ψηφιακών βιβλιοθηκών. Πλατφόρμες όπως το Coursera ή το Udemy προσφέρουν ποικιλία μαθημάτων σε θεματολογία που εκτείνεται από την τέχνη και την ιστορία έως την τεχνολογία και την επιστήμη, αν και απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την παρακολούθησή τους. Οι συνταξιούχοι μπορούν να ασχοληθούν με χόμπι τα οποία πάντα ήθελαν ή να εμβαθύνουν σε τομείς που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εξερευνήσουν κατά τη διάρκεια των ετών που εργάζονταν. Επιπλέον, online εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών όπως το Duolingo μπορούν να διευκολύνουν την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας και την αλληλεπίδραση με διαφορετικούς πολιτισμούς από την άνεση του σπιτιού τους.

151487604_m_normal_none


Αγκαλιάζοντας τα ψηφιακά εργαλεία στις καθημερινές εργασίες
Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τα χρόνια της σύνταξης είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να απλοποιήσει καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις. Μέσω πολύ απλών στη χρήση εφαρμογών, όπως π.χ. το Google Calendar, μπορεί κάποιος να οργανώσει τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητά του, να ορίσει υπενθυμίσεις για ραντεβού ή σημαντικά γεγονότα, αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο του. Μέσω ειδικών εφαρμογών μπορεί ακόμη να παρακολουθεί την υγεία του, να καταγράφει τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει, να κλείνει ραντεβού με γιατρούς, ακόμη και να λαμβάνει συμβουλές υγείας από επαγγελματίες μέσω τηλεματικής, χωρίς την ανάγκη να επισκεφθεί φυσικά ιατρεία. Με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών, μπορεί να παρακολουθεί τα οικονομικά του, να πληρώνει λογαριασμούς, να μεταφέρει χρήματα, ακόμη και από τον καναπέ του, χωρίς επισκέψεις σε τράπεζες και υπηρεσίες. 

77614904_m_normal_none
Κλείσιμο


Ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές και διαχείριση του λογαριασμού σύνταξης
Είναι σημαντικό για κάποιον συνταξιούχο να έχει πάντα τον πιο εύκολο τρόπο για να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του, αλλά και συνεργάτες που τον διευκολύνουν, προσφέροντάς του παράλληλα προνόμια. Οι ψηφιακές συναλλαγές με την τράπεζα λύνουν τα χέρια σε κάθε άνθρωπο που θέλει ή αναγκάζεται να περιορίσει τις μετακινήσεις του, ενώ του δίνουν επιπλέον προνόμια.  

Με στόχο τη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και της επιβράβευσης για την επιλογή τους να συνεργαστούν με την τράπεζα, η Eurobank έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύνταξης Για εμένα, που προσφέρει στους συνταξιούχους πραγματικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους και πολλά ακόμη προνόμια.  Έτσι, με τη μεταφορά της σύνταξής σας στην Eurobank έως και 31.03.2024, κερδίζετε 4% €πιστροφή στις καθημερινές αγορές σας για 1 χρόνο στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης και Χαλκιαδάκης και σε επιλεγμένα πρατήρια βενζίνης ΕΚΟ. Επιπλέον, σας επιβραβεύει με 100 ευρώ €πιστροφή σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Eurobank πλέον παρέχει τη δυνατότητα η μεταφορά της σύνταξης να γίνεται εύκολα και άμεσα από το e-Banking και το Eurobank Mobile App, διευκολύνοντας διαρκώς την καθημερινότητα των συνταξιούχων και καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

221959049_m_normal_none


Η τεχνολογία δεν έχει όρια ηλικίας
Τα ψηφιακά εργαλεία δεν γνωρίζουν από ηλικίες και είναι σημαντικό για άτομα που έχουν φτάσει στα χρόνια της συνταξιοδότησης να απολαμβάνουν τη νέα τους ζωή με όσα έχει να τους προσφέρει η τεχνολογία. Με τη βοήθειά της, μπορούν να απλοποιήσουν εργασίες, να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται και να παραμένουν συνδεδεμένοι με άλλους. Για τους λόγους αυτούς, ακόμη και αν οι ψηφιακές δεξιότητες είναι περιορισμένες, προσφέρονται συνήθως πολλά μαθήματα από δημοτικούς, δημόσιους ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων στην τρίτη ηλικία, τα περισσότερα χωρίς κόστος. Έτσι, με τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση, η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να διευκολύνει τις ζωές των συνταξιούχων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους στο έπακρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης