Επενδύστε στην ασφάλιση και εξασφαλίστε έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Επενδύστε στην ασφάλιση και εξασφαλίστε έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Η επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης κατοικίας μας προσφέρει ηρεμία και μειώνει την ανησυχία μας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε έκπτωση έως και 10% στον ΕΝΦΙΑ

ergo1

Sponsored Content


Το σπίτι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία μας. Είναι το καταφύγιο κάθε οικογένειας που περιλαμβάνει αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα για το μέλλον. Είναι λογικό να θέλουμε να διασφαλίσουμε όλα αυτά και όχι να τα θεωρούμε πολυτέλεια.

Για να προστατέψουμε το σπίτι μας από κάθε κίνδυνο, όπως κλοπή, ζημιά ή φυσικές καταστροφές, η ασφάλιση της κατοικίας είναι απαραίτητη.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε βιώσει τις συνέπειες μεγάλων φυσικών καταστροφών στη χώρα μας, από πυρκαγιές μέχρι πλημμύρες, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Πρόκειται για σοβαρές φυσικές καταστροφές και ως αποτέλεσμα προκαλούν σημαντικές ζημιές. Αυτό τονίζει την αναγκαιότητα απόκτησης ενός ασφαλιστηρίου κατοικίας. Η ασφάλιση του σπιτιού μας (τόσο του κτιρίου όσο και του περιεχομένου) είναι μια επένδυση που μας δίνει τη δυνατότητα σε περίπτωση ζημιάς, να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας και να αποκαταστήσουμε έως ένα βαθμό το περιεχόμενό του.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τις 6,3 εκατ. κατοικίες που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, μόνο το 1 εκατ. διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση για σεισμούς και ακραία φυσικά φαινόμενα. Οι μισές από αυτές βρίσκονται στην Αττική.

Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι με νέο νομοσχέδιο πλέον, προσφέρεται μείωση έως και 10% του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες. Με τις ζημιές και τις καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, το κράτος υποσχέθηκε να παρέχει ένα δείκτη ασφαλείας για τους πολίτες. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα που υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης.
κατοικια_2
Κλείσιμο
Με βάση όλα αυτά, η ανάγκη να εμπιστευθούμε την περιουσία μας σε μια ασφαλιστική εταιρεία με αποδεδειγμένη εμπειρία και αξιοπιστία είναι αναμφισβήτητη. Η ERGO Ασφαλιστική, με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, είναι πάντα δίπλα μας, προσφέροντας αξιόπιστη και ολοκληρωμένη κάλυψη για κάθε περίπτωση. Με τους πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συνεργάτες της μπορεί να προσφέρει συμβουλές και λύσεις για το κατάλληλο πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας ERGO My Home προσφέρουν 6 διαθέσιμα πακέτα με καλύψεις που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πελάτη. Με μόνο από 12 ευρώ* το μήνα αποκτάτε πλήρη κάλυψη για φυσικά καθώς και καιρικά φαινόμενα και άλλες μικρές ή μεγάλες ζημιές και επωφελείστε από έκπτωση έως και 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO, ώστε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα ERGO My Home και να σας προτείνει το πακέτο εκείνο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας ή αν θέλετε να λάβετε προσφορά ασφάλισης κατοικίας επιλέξτε εδώ.

Για όσους έχουν ήδη ασφαλισμένη την κατοικία τους υπενθυμίζουμε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα χορήγησης έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1η Μαρτίου 2024 και είναι εξαιρετικά χρήσιμο να επισημάνουμε κάποια σημεία-κλειδιά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα όπως:


Πώς μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση ηλεκτρονικά
• Εισέρχεστε στην ψηφιακή πύλη myAADE myaade.gov.gr > Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > myPROPERTY > Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών «Είσοδος».
• Επιλέγετε «Είσοδος στην εφαρμογή» και συμπληρώνετε τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.
• Επιλέγετε «Δημιουργία νέας αίτησης > Διαχείριση αιτήσεων» και στη συνέχεια την καρτέλα «Οι κατοικίες μου». Εκεί εμφανίζονται όλες οι κατοικίες σας, όπως αναγράφονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9). Στη γραμμή που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) στη στήλη «ασφαλιστήρια συμβόλαια» επιλέγετε το σχετικό εικονίδιο.
• Στην οθόνη που ανοίγει, με το σύμβολο (+) θα πρέπει να επιλέξει όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν την κατοικία (με βάση τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου) και να τα προσθέσετε στην αίτηση.
Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για όλες τις διαφορετικές ασφαλισμένες κατοικίες σας.
κατοικια_4
Ποιοι δικαιούνται την έκπτωση από τον φόρο
• Την έκπτωση δικαιούνται αποκλειστικά και μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν ποσοστά ιδιοκτησίας σε κάθε είδους κατοικία.
• Τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση θεωρούνται κατοικίες και δικαιούνται την έκπτωση.
• Αν ο λήπτης της ασφάλισης είναι νομικό πρόσωπο αλλά ασφαλίζει κατοικία φυσικού προσώπου, τότε η έκπτωση χορηγείται στο φυσικό πρόσωπο.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της έκπτωσης
• Το ακίνητο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένο για πυρκαγιά, πλημμύρα και σεισμό.
• Η ασφαλισμένη αξία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000ευρώ/τμ των κυρίων και βοηθητικών χώρων. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2024 η ασφαλισμένη αξία ορίζεται σε 900€/ τ.μ.
• Μεμονωμένο βοηθητικό κτίσμα που εμφανίζεται μόνο με ξεχωριστό ΑΤΑΚ στο Ε9 δεν περιλαμβάνετε στο νόμο για την έκπτωση.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη λήψη ολόκληρης της έκπτωσης
• Η κατοικία θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη για 365 ημέρες, αν είναι για λιγότερες τότε η έκπτωση θα είναι αναλογική.
• Σε περίπτωση που στο ασφαλιστήριο αρχικά δεν περιλαμβάνονταν οι τρεις κίνδυνοι για ασφάλιση (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό), ο χρόνος της έκπτωσης προσμετράται από την ημερομηνία που προστέθηκαν οι τρεις κίνδυνοι στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

*Η τιμή είναι ενδεικτική για ασφάλιση διαμερίσματος 100 τ.μ., στην Αθήνα, κατασκευής 1990, με κάλυψη κτιρίου 150.000€. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης