Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έπαιζε φρουτάκια, μου ζήτησε λογαριασμό και υποσχέθηκε μερίδιο» - Νέα καταγγελία από πρώην εθελοντή

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έπαιζε φρουτάκια, μου ζήτησε λογαριασμό και υποσχέθηκε μερίδιο» - Νέα καταγγελία από πρώην εθελοντή

Έπαιρνε τα χαρτονομίσματα από τα κουτιά του Άλλου Ανθρώπου και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές, υποστήριξε ο πρώην εθελοντής

polychronopoulos-arthrou
Νέα καταγγελία για το πάθος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλο για τον τζόγο αλλά και τους περίεργους χειρισμούς του όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων για τον «Άλλο Άνθρωπο» έκανε πρώην εθελοντής της δομής.

«Τον γνωρίζω από την πρώτη δομή που είχε, από το 2012. Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι (σ.σ. με τον τζόγο). Έχουν γυρίσει όλα τα καζίνο στην Αθήνα και στην επαρχία περισσότερο για να μην φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και το Αιγάλεω. Έπαιζε φρουτάκια παρά χαρτία και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα "επτάρια"» είπε αρχικά ο πρώην εθελοντής στον ΑΝΤ1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cytmne8fqae9)

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «έπαιζε αρκετά, κάθε μέρα ήταν εκεί. Ερχόταν το πρωί στην κοινωνική κουζίνα για να μιλήσει με κανά δημοσιογράφο και κανά σχολείο και ιερχοταν ξανά μετά από τέσσερις ημέρες. Κανείς δεν ήξερε τα βήματά του, μόνο οι κολλητοί του, όλα τα λεφτά προορίζονταν από την κοινωνική κουζίνα».

Περιγράφοντας πώς ο «Άλλος Άνθρωπος» διαχειριζόταν τα χρήματα που συγκεντρώνονταν είπε ότι «είχε σε πολλά μαγαζιά, σε καφετέριες ή στο θέατρο της γυναίκας του κουτιά που τα γέμιζαν καθημερινά και αυτά ήταν για την κοινωνική κουζίνα που ποτέ δεν δηλωνόντουσαν. Κανείς δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε το κάθε κουτί. Ο ίδιος έπαιρνε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές, τα χοντρα τα κρατούσε».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρώην εθελοντή «πριν βάλουν λογαριασμό στη μάνα και τον κουνιάδου του (σ.σ. τα δύο άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο πόρισμα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ) υπήρχαν άλλα 4-5 άτομα που είχαν βάλει τους λογαριασμούς τους. Και εμένα μου είχε προτείνει να το κάνω. Μου είχε πει αν είσαι καθαρός να βάλουμε τον λογαριασμό σου στη σελίδα στο facebook και "εσύ θα βγάζεις το μερίδιό σου" κι εγώ δεν δέχθηκα επειδή πονηρεύτηκα.

Τα €7.500 στα μπουζούκια και η δωρεά των $140.000 από Ελληνοαμερικάνο

Νωρίτερα, άλλη μία μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο από έναν εθελοντή στον «Άλλο Άνθρωπο» έφερε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης το MEGA με τον καταγγέλλοντα να αναφέρεται σε χρήματα από κουτιά που εξαφανίζονταν, για έναν λογαριασμό 7.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο και για μια δωρεά 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικανό την οποία δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον "Άλλο Άνθρωπο", αυτό που αντίκρυζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης πάνω από 100-150 σακούλες με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι οικογένειες που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του» ξεκίνησε την περιγραφή του ο κ. Γιώργος για όσα έζησε στη δομή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Όπως είπε «μαγειρεύαμε με ό,τι μας έφερνε ο κόσμος, οτιδήποτε δεν περιείχε κρέας. Αυτο μένει σε καταψύκτες μέσα στην κοινωνική κουζίνα και το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου Αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας» προσθέτοντας πως σε όσους δεν άκουγαν αυτά που ήθελε ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει.

Όσον αφορά τα κουτιά του «Άλλου Ανθρώπου» που παρουσίαζαν σε διάφορα μαγαζία, ο κ. Γιώργος είπε ότι «μόλις τα έφερνε τα μοιράζονταν άτομα του οικογενειακού του κύκλου που ήταν μέσα στον Άλλο Άνθρωπο και σταματούσε εκεί. Εξαφανίζονταν μετά και δεν υπήρχαν».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cytgl82oi381)

Ο ίδιος πρώην εθελοντής περιέγραψε ως το κερασάκι την τούρτα όταν «ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ».

Όπως καταγέλλει όταν ήρθε απέναντι σε όλα αυτά «με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά είχα φόβο ότι θα πάθει κάτι η οικογένειά μου. Μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δομή, όχι συνέχεια όμως».

Η δωρέα των 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικάνο

Ο κ. Γιώργος περιέγραψε επίσης και όσα συνέβησαν σχετικά με μια δωρεά 140.000 δολαρίων από ελληνοαμερικανό, την οποία, όπως είπε, δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή που του εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν για την αντιμετώπιση προβλημάτων ατόμων με οικονομική δυσχέρεια.

«Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε εμένα και άλλους εθελοντές για τα προβλήματά μου, του είπα το πρόβλημα μου και μου είπε μην αγχώνεσαι τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί με πίεζαν οι μέρες για να αφήσω το σπίτι, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”» είπε ο κ. Γιώργος.

Ο ίδιος, τέλος, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αλλά και συγγενικό του πρόσωπο έπαιζε τζόγο: «Τους έχω δει προσωπικά. Τους έχω δει μέσα στον Άλλο Άνθρωπο να περνούν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα, την τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού ο λογαριασμός είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα "πατήματά"» του ήταν άνω των 2 ευρώ».

Χρήματα από δωρεές για τον «Άλλον Άνθρωπο» έμπαιναν και στον λογαριασμό συνεργάτιδας γνωστών influencers

Μια νέα γυναίκα που ήταν το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στη κοινωνική κουζίνα, τον είχε βοηθήσει σε αρκετές δράσεις δεχόμενη να μπει ο προσωπικός της τραπεζικός λογαριασμός για τη συλλογή των δωρεών. Η εν λόγω γυναίκα συντόνιζε τους εθελοντές της ομάδας στο τομέα της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα την περίοδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι. Φέρεται ότι από τον Μάρτιο του 2022 έως και τον Ιούνιο του ίδιου έτους έμπαιναν χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό από δωρεές.

Για παράδειγμα, στις 27 Μαρτίου 2022, ανακοινώνεται μέσα από τα σόσιαλ μίντια της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» να μπουν χρήματα στο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της συγκεκριμένης γυναίκας, με σκοπό να διατεθούν σε εκτοπισμένες οικογένειες Ουκρανών στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας με Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Μολδαβία.

«Φακελάκι με χρήματα να δοθούν σε οικογένειες με παιδιά που περνούν τα σύνορα, δεν έχει σημασία το ποσό, αυτά τα φέρνετε και τα βάζετε σε κλειδωμένο κουτάκι που θα ανοιχτεί στα σύνορα. Τα φέρνετε στη Μ Αλεξάνδρου 199 Κεραμεικός κάθε μέρα και ΣΚ από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα». Δίπλα στην παραπάνω ανάρτηση, αναγράφεται και το τραπεζικός λογαριασμός της εν λόγω εθελόντριας, η οποία σήμερα εργάζεται ως διαχειρίστρια των εταιρικών σόσιαλ μίντια που σχετίζονται με την επιχείρηση ρούχων και κοσμημάτων που ανήκει σε δυο γνωστές Ελληνίδες, μια ηθοποιό και μια influencer.

Στις 31 Μαϊου 2022, πάλι από τα σόσιαλ μίντια της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ανακοινώνεται ότι μια οικογένεια με έξι παιδάκια έχει βρεθεί σε απόγνωση και πως πρέπει να στηριχθεί άμεσα οικονομικά, χωρίς όμως να αναφέρονται περαιτέρω πληροφορίες πέρα από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της συγκεκριμένης εθελόντριας.

Το ίδιο είχε συμβεί και μια βδομάδα νωρίτερα. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος επικαλούμενος έκτακτα έξοδα, ζητούσε οικονομική βοήθεια από τους υποστηρικτές της κοινωνικής κουζίνας, παραθέτοντας τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της συνεργάτιδας του.

Συγκεκριμένα, έγραφε:

«6330 ευρώ Πάγια έξοδα κάθε μήνα για όλα αυτά που κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Ρεύμα ήρθε 850 ευρώ
Νερό 150 ευρώ
Ενοικια (έχουμε πληρώσει ιδη μέχρι τέλος χρόνου) 830 ευρώ
Βενζίνη 50 ευρώ την ημέρα το λιγότερο 1500 ευρώ
Μπολακια συσκευασίας που δεν φέρνει κανένας σχεδόν 10 ευρώ τα 100 τα 1000 περίπου την ημέρα μαζί με αυτά που δίνουμε 100ευρω την ημέρα επι 30 ημερες 3.000 ευρώ. Οποίος μπορεί ότι μπορεί είναι πλέον ΣΟΣ.»

Σημειώνεται ότι το όνομα της εθελόντριας δεν περιλαμβάνεται στη διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα που δεσμεύει τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Πολυχρονόπουλου, της μητέρας του και του κουνιάδου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο σφυρί καταμαράν, yachts και πλοία της γραμμής - O «χάρτης» με τους πλειστηριασμούς

Οι αγρότες «πολιορκούν» με χίλια τρακτέρ τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες - Δείτε live εικόνα

Σωτήρης Λαμάι - Ο παίκτης του Survivor που τσακώθηκε με τους περισσότερους αλλά έφυγε με χειροκροτήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης