Κάτω από τις ευχαριστίες για τις δωρεές, ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε αναρτήσει τις αποδείξεις από τις στοιχηματικές

Κάτω από τις ευχαριστίες για τις δωρεές, ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε αναρτήσει τις αποδείξεις από τις στοιχηματικές

Πώς είχε δικαιολογήσει την κίνησή του εκείνη ο Κώστας Πολυχρονόπουλος σε υπάλληλο στοιχηματικού πρακτορείου που του ζήτησε εξηγήσεις όταν είδε την ανάρτηση

polychronopoulos-arthrou
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον «Άλλο Άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Σύμφωνα με το Mega τον Σεπτέμβριο του 2022 ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε δημοσιεύσει τον λογαριασμό του στο Instagram μία ανάρτηση στην οποία ευχαριστούσε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους για δωρεά.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία όμως δεν έδειχνε τις δωρεές από τους ανθρώπους αλλά ήταν μία τραπεζική απόδειξη που έγραφε τις τελευταίες κινήσεις. Μάλιστα, οι τελευταίες κινήσεις έχουν γίνει σε στοιχηματική εταιρεία. Σύμφωνα με το Mega ο λογαριασμός αυτός ανήκει στον κουνιάδο του Παύλο Τζίτζη.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε σχόλιο ένας χρήστης του Instagram, όπου του επισημαίνει πως στη φωτογραφία αναγράφονται κινήσεις σε στοιχηματική εταιρεία και όχι οι δωρεές, και πως ένα μέρος των χρημάτων έχουν πάει στα φρουτάκια. Ο άνθρωπος αυτός καθώς δουλεύει σε ένα πρακτορείο κατάλαβε τι συμβαίνει και του έστειλε προσωπικό μήνυμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cys53z25uorl)
Κλείσιμο

Ακολουθεί η συνομιλία τους:
Υπάλληλος: Καλησπέρα. Στις φωτογραφίες που ανέβασες φαίνονται κινήσεις του λογαριασμού που ζητάτε να μπουν τα χρήματα να πηγαίνουν στα…. Δουλεύω σε πρακτορείο… και ξέρω… Τι γίνεται εδώ, δεν έχω καταλάβει κάτι καλά; Έχω κρατήσει σκρινσοτ τα πάντα. Παρακαλώ να μου απαντήσετε.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αυτή η φωτογραφία είναι έτσι όπως έπρεπε να μπει αλλά μπήκε η μισή. Κοίτα τα ποσά είναι τα ίδια. Έπαιξε 225 ευρώ ή πήρε από το μηχάνημα του… το συγκεκριμένο ποσό γιατί η κάρτα του παίρνει από το ΑΤΜ μόνο 800 ευρώ από τον μισθό του που παίρνει 1.120 τον μήνα.

Υπάλληλος: Καλημέρα, οκ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα έπαιξε αυτά τα χρήματα, ό,τι κερδίσεις το κάνεις ανάληψη από την προσωπική κάρτα παίχτη των… σε μετρητά από το πρακτορείο. Μόνο αν είναι ποσό άνω των 800 ευρώ πάνε μέσω τραπέζης με κατάθεση κατευθείαν από τον…

Στη συνέχεια, στο σχόλιο απάντησε και η σελίδα του «Άλλου Ανθρώπου».

«Επιτέλους κάτι σωστό. Ο… είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται και αυτή είναι η κάρτα μισθοδοσίας του. Το τι κάνει αυτός με τα δικά του χρήματα δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι τα χρήματα που βάζουν οι άνθρωποι για τον άλλον άνθρωπο. Αυτό που έβγαλε λοιπόν, είναι όλη την απόδειξη για να φανεί το ποσό που έχει μαζευτεί. Αυτός μου έδωσε την κάρτα του γιατί η δική μου έχει μπλοκάρει. Πήγα σήμερα λοιπόν με την κάρτα του και είδα το υπόλοιπο του λογαριασμού το οποίο είχε μέσα 1.200 ευρώ περίπου και μαζί με το PayPal έχει μαζευτεί το ποσό που έγραφα. Με θεωρείς λοιπόν πολύ μ@@@ να βγάλω φωτογραφία ότι παίζω σε πρακτορείο και να το δημοσιεύσω;».

Η ανάρτηση ωστόσο, έχει πλέον κατέβει. Το Mega επικοινώνησε με τον άνθρωπο που του έκανε το σχόλιο.

«Εγώ είδα μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι στον τάδε λογαριασμό βάλτε χρήματα για έρανο κτλ, για να βοηθήσει (ο κόσμος). Μέσα σε αυτή την ανάρτηση αν κάναμε δεξιά- αριστερά scroll, είχε και μια απόδειξη ‘’τελευταίες κινήσεις’’ από ΑΤΜ. Είχα γράψει ότι αυτό που δείχνεις αυτή τη στιγμή είναι παίξιμο σε (πρακτορείο). Αν θυμάμαι καλά, αυτός είχε σχολιάσει ότι ο φίλος του που έχει τον λογαριασμό, ίσως να είναι και ο γαμπρός του στην προκειμένη περίπτωση», είπε αρχικά ο άνδρας.

«Θυμάμαι ότι είχε γράψει ότι και καλά είναι φίλου μου και ”ο φίλος μου έχει ένα μικρό πάθος και παίζει από το μισθό του και ότι παίζει από τα δικά του από την μισθοδοσία του”, ότι δεν παίζει από τα λεφτά που χρηματοδοτεί ο κόσμος. Στην ανάρτηση, προφανώς ήταν για να βγάλει χρήματα αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ανέβασε τη φωτογραφία αυτή. Μήπως το έκανε από λάθος», συμπλήρωσε.

Τον έχω δει άπειρες φορές να παίζει φρουτάκια

Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρία που προβλήθηκε στο Mega υπήρξε άνθρωπος που έχει πολλές φορές τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών. «Τον έχω δει άπειρες φορές να παίζει φρουτάκια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Τον έχω συναντήσει άπειρες φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε ένα πρακτορείο. Για να μπεις εκεί, δίνεις ταυτότητα και σου βγάζουν μια κάρτα […] αυτό είναι τα ”φρουτάκια”. Δίνεις την ταυτότητά σου και σου βγάζουν μια ταυτότητα μέλους. Δίνεις μετρητά και τα βάζουν επί τόπου στην κάρτα. Μπορεί να τύχει να κερδίσεις οπότε, πας με αυτή την κάρτα, τη χτυπάει στο μηχάνημα και σου βγάζει τα χρήματα», υποστήριξε.

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον έχω δει πάνω από 100 φορές. Προφανώς δεν έπαιζε μόνο σε ένα-δύο. Αν ήταν τόσα τα χρήματα που λένε ότι έχει χάσει, δεν μπορεί να τα χάσει σε ένα μέρος και για ξεκάρφωμα. Του είχαν δώσει συγχαρητήρια (για το έργο του) και μέσα στο μαγαζί και απέξω πήγαινε ο κόσμος και του έλεγε ‘συγχαρητήρια, παρακολουθούμε τι κάνετε, να είστε καλά κτλ’», συμπλήρωσε.

«Εδώ, στη Γλυφάδα και στο Ελληνικό λέγαμε ότι παράγει έργο ο άνθρωπος άλλο τώρα το τι κάνει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στον ίδιο χώρο έχουμε υπάρξει πολλές φορές γι’ αυτό είπα ότι το αγαπημένο του παιχνιδάκι είναι τα διαμάντια. Έχει να παίξεις από 0,10 λεπτά μέχρι 2 ευρώ. Έλεγε ο κόσμος ότι παίζει ποσά, δεν παίζει 10 και 20 ευρώ που πηγαίναμε εμείς για να φάμε 1-2 ώρες», υποστήριξε ακόμη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cys4tzyd1s6h)

«Έχω δει πολλές φορές τον Κώστα Πολυχρονόπουλο σε συγκεκριμένο κατάστημα με τυχερά παίγνια στην Άνω Γλυφάδα. Σε ενάμιση χρόνο που πήγαινα εγώ τον έχω δει πάνω από 150 φορές. Το αγαπημένο του παιχνίδι στα ‘φρουτάκια’ είναι το διαμάντι. Έπαιζε πάντα το ανώτερο ποσό πονταρίσματος, τα 2 ευρώ. Τον είχα δει δίπλα μου να φεύγει με 1.290 ευρώ, αλλά τον είχα δει να χάνει και 800 – 900 ευρώ πολλές φορές», δήλωσε άλλος μάρτυρας στο Mega.

Ερωτηθείς ο μάρτυρας με ποιους πήγαινε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο κατάστημα με τα τυχερά παίγνια απάντησε: «Κάποιες φορές ερχόταν μόνος του και κάποιες άλλες με άλλα δύο άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα. Ήταν θαμώνας στο μαγαζί, γιατί πήγαινε και του μιλούσε κόσμος. Εγώ πήγαινα εκεί για ένα δεκάλεπτο τον έβρισκα εκεί κι όταν έφευγα έμενε εκεί».

Τι λέει ιδιοκτήτης πρακτορείου

Εν τω μεταξύ ο  ιδιοκτήτης πρακτορείου των τυχερών παιχνιδιών, όπου εμφανιζόταν ο Πολυχρονόπουλος, διατείνεται τα εξής: «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε, δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε για να του δίνουμε εμείς κάτι... για να χτυπάει κάρτα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν μπορούσε όποιος μπει, να του δίνω εγώ μετρητά. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Πολλές φορές έβαζε την κάρτα του και πλήρωνε το αντίτιμο του ποσού. Ήταν ένας καλός παίκτης».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cys2mh2kh6xd)

«Καθημερινά τον έβλεπα, ερχόταν με ένα άτομο αλβανικής καταγωγής. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ» υποστηρίζει θαμώνας του πρακτορείου στον Alpha.

«Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ»

«Ερχόταν στο μαγαζί και έπαιζε τακτικά. Έβλεπα καθημερινά τον κ. Πολυχρονόπουλο σε ''φρουτάκια'' της Γλυφάδας. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Αν ερχόταν η κυρία, ερχόταν ξεχωριστά», υποστηρίζει άλλος θαμώνας.

«Έπαιζε εδώ, από το 2012. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος», άλλη μία μαρτυρία για τη δραστηριότητα του Πολυχρονόπουλου.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cys2yssxz2vt)

Βοσκός στην Αίγινα ο κουνιάδος του Πολυχρονόπουλου που του «δάνεισε» τον λογαριασμό του για τις δωρεές

Το protothema.gr εντόπισε και το τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται στο πόρισμα, τον Παύλο Τζίτζη, ο οποίος τυγχάνει να είναι κουνιάδος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Τον εντοπίσαμε στα ορεινά της Αίγινας την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του.

Ο Παύλος Τζίτζης διευκόλυνε τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «δανείζοντας»του τον τραπεζικό του λογαριασμό «μόνο μια φορά» όπως ισχυρίζεται ο πρώτος. Αυτό συνέβη στα πλαίσια προγραμματισμένου ταξιδιού του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στη Τουρκία, μετά τους φονικούς σεισμούς. Τότε ο «Αλλος Άνθρωπος» με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε από το κόσμο να συνεισφέρει με «πιπίλες, κρέμες και γάλα για βρέφη, ζεστά ρουχαλάκια, μπουφάν, κουβέρτες σκούφια, κασκόλ, γάντια, τρόφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο, μπολάκια συσκευασία, γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση και σκηνές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους» παραθέτοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του βοσκού κουνιάδου του.

Ο Παύλος Τζίτζης παραδέχτηκε ότι τα χρήματα από τις δωρεές μπήκαν στο λογαριασμό του, ότι το ποσό ήταν μεγάλο και πως εξαιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης» αναγκάστηκε να κόψει την κάρτα αναλήψεων και να αλλάξει τράπεζα. Μάλιστα είπε ότι δεν ήταν σύμφωνος με το να μπαίνουν ξένα λεφτά στον λογαριασμό του.

Η συνομιλία με τον κουνιάδο του Πολυχρονοπουλου

«Εγώ πήρα τα χρήματα και τα πήγα στον κουνιάδο μου» λέει στην αρχή της συνομιλίας μας ο βοσκός γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Για πόσα χρήματα μιλάμε
Δεν θυμάμαι τώρα”

Πόσα περίπου, 10.000 ευρώ, 20.000 ευρώ;
Κάπου εκεί

20.000;
Κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα. Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός, τσάμπα τον κατηγορούν. Αυτός έχει δώσει και το παντελόνι του. Με πήρε μια φορά τηλέφωνο και μου είπε, πες στη γυναίκα σου να μου στείλει ένα παντελόνι. Του λέω, ρε Κώστα τι το κανες το παντελόνι σου. Το έδωσα σε έναν άστεγο, μου λέει, τα δικά μου τα κλέψανε. Του απαντάω, ωραίος νοικοκύρης είσαι.

Γνωρίζετε εάν είχαν δημιουργηθεί λογαριασμοί σε τυχερά παιχνίδια, όπως αναφέρει το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα;
Δεν τα γνωρίζω αυτά παλικάρι μου, δεν τα ξέρω

Να σας εξηγήσω γιατί το αναφέρω, διότι μέσα στα τρία πρόσωπα που εμφανίζονται στο πόρισμα της “Αρχής” αναφέρεται και το όνομα σας ως φερόμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Όχι ρε φίλε εγώ δεν έχω κάνει τέτοια πράγματα, δεν ξέρω . Όχι παλικάρι μου δεν ξέρω εγώ από αυτά και τι έκανε ο άνθρωπος από κει και πέρα.

Γνωρίζετε εάν ο κουνιάδος σας έπαιζε τυχερά παιχνίδια με τα χρήματα από τις δωρεές ;
Δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο εγώ τον Κώστα. Στα τόσα χρόνια που τον ξέρω δηλαδή. Να μην πω ψέματα, δεν μου αρέσει.

Στο δικό σας τραπεζικό λογαριασμό, πόσες φορές μπήκαν χρήματα από δωρεές για την Κοινωνική Κουζίνα;
Μια φορά. Τότε που ο Κώστας πήγε στην Τουρκία να βοηθήσει, γιατί ήταν πολλές οι νταλίκες που έπρεπε να πάνε και έπρεπε ο άνθρωπος να μαζέψει χρήματα για να στείλει τα τρόφιμα. Το είχε διαδώσει. Δεν ζήταγε ποτέ χρήματα, ότι είχε ο καθένας έδινε. Δεν ήταν άνθρωπος του δώσε μου. Ότι είχε, αυτά ήταν και τα έδινε. Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος αυτός. Τώρα από κει και πέρα τι γινότανε, δεν ξέρω. Εγώ τον βοήθησα μια φορά και μετά έκοψα και την κάρτα και άλλαξα και τράπεζα.

Γιατί αλλάξατε τράπεζα;
Γιατί εντάξει, η τράπεζα δεν μπορεί να σε δεχθεί, να παίρνεις ξένα χρήματα. Δεν μου άρεσε και μένα. Κατάλαβες;

Σας είχε ενοχλήσει η αστυνομία;
Όχι κανένας. Από την τράπεζα με ρώτησαν, που πάνε αυτά τα λεφτά και τους εξήγησα ότι πάνε για τον τάδε σκοπό. Μου ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Κώστα και τους είπα, πολύ ευχαρίστως. Και μου είπαν μετά ελάτε να πάρετε αυτά τα χρήματα, να τα πάτε εκεί που πρέπει. Τον κυνηγάγανε από ανέκαθεν αυτόν τον άνθρωπο, θα βρέθηκαν και καλοθελητές. Έχει κάνει μεγάλο αγώνα και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Τι να σου πω τώρα, τις κηδείες που έχει πληρώσει; Τέλος πάντων.

Δείτε βίντεο: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Βοσκός στην Αίγινα ο κουνιάδος του που του «δάνεισε» λογαριασμό για τις δωρεές
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Βοσκός στην Αίγινα ο κουνιάδος του που του «δάνεισε» λογαριασμό

«Δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε περιουσία»

Νέα δήλωση μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Αλέξανδρου Κατσίφου και Νικόλαου Αλεξανδρή, έκανε νωρίτερα το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος για την υπόθεση απάτης που κατηγορείται.

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πολυχρονόπουλος, δηλώνοντας βέβαιος πως «οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Αλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».Ειδήσεις σήμερα:

Greek Mafia: Αναζητούν ομογενή από το Ουζμπεκιστάν για τη δολοφονία Σκαφτούρου - Νέο ένταλμα σύλληψης

Εκκλησία: Τα «στρατόπεδα» της Ιεραρχίας για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Θα σε βρω, δεν θα σε αφήσω, λέει στη γυναίκα που θεωρεί ότι την «κάρφωσε» στην ΑΑΔΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης