Κάθριν Ράιλι: «Στοπ» στις προσπάθειες της τρανς καθηγήτριας ν' αποκτήσει παιδί μέσω τεκνοθεσίας

Κάθριν Ράιλι: «Στοπ» στις προσπάθειες της τρανς καθηγήτριας ν' αποκτήσει παιδί μέσω τεκνοθεσίας

«Με ποιο δικαίωμα θα μου πουν ότι δεν είμαι κατάλληλη για μητέρα;» ξεσπά η ίδια

kathrin_arthrou
Ξεσπά η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, κατά των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), μετά την απόρριψη του αιτήματός της να γίνει μητέρα μέσω τεκνοθεσίας.

Η 47χρονη εκπαιδευτικός με το εντυπωσιακό βιογραφικό, που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, ως η πρώτη ανοιχτά τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, τα βάζει με όλους και με όλα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει μάχη, προκειμένου να αποκτήσει ένα δικό της παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έχει δημοσιεύσει μια ανάρτηση στην σελίδα της στο Facebook, όπου περιγράφει την περιπέτειά της, ενώ ταυτόχρονια αναρωτιέται: «Με ποιο δικαίωμα θα μου πουν δεν είμαι κατάλληλη να γίνω μητέρα;».

kathrin_raili_4
Κλείσιμο


Η ανάρτησή της:

ΑΠΟΡΡΙΨΗ (προφορική) του αιτήματος μου τεκνοθεσίας από το ΚΚΠΠΑ. Άφαντοι ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τον Μάϊο. Κατ...

Posted by Katherine Reilly on Friday, December 15, 2023


Διαβάστε την ανάρτηση της τρανς καθηγήτριας:

«ΑΠΟΡΡΙΨΗ (προφορική) του αιτήματος μου τεκνοθεσίας από το ΚΚΠΠΑ. Άφαντοι ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τον Μάϊο. Κατ' επανάληψη να αγνοούν τις κλήσεις μου, αναπάντητα email και επειδή δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν την απόφασή τους, είπαν ότι είμαι 'διστακτική' στο να μιλήσω για την ζωή μου. Όσοι με γνωρίζετε και προσωπικά ξέρετε ότι είμαι άνθρωπος που δεν διστάζω να μιλήσω. Ισχυρίζονται επίσης ότι η τρανς ταυτότητά μου είναι ανασταλτικός παράγοντας (ψυχολογικά τραύματα) ως εκ τούτου την ανικανότητά μου να γίνω κηδεμόνας» αναφέρει και συνεχίζει: «Έχω μιλήσει κυριολεκτικά για κάθε πτυχή της ζωής μου. Δεν έχω ποτέ κρύψει τίποτα. Η υπηρεσία ΔΕΝ ηχογραφεί τις συζητήσεις μας που κατά την άποψη μου είναι ΛΑΘΟΣ (θα έδινα φυσικά την συγκατάθεσή μου να γίνει αυτό). Πώς θα αποδείξω ότι ήμουν σωστή καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας και ότι πληρώ τα κριτήρια; Γιατί να μου στερούν το νομικό μου δικαίωμα στο να γίνω γονέας; 23 χρόνια έχω 'μεγαλώσει' γενιές παιδιών μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Έχουν κλάψει μαθητές στην αγκαλιά μου, έχω τρέξει ουκ ολίγες φορές με σφουγγαρίστρες όταν ήταν άρρωστα, έχω χαρεί με τις επιτυχίες τους και έχω μείνει άγρυπνη όταν βίωναν πόνο, ανησυχίες και στενοχώριες. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΗΤΕΡΑ;;;;;; Επτά ολόκληρους μήνες αναμονής και αγνόησης! Ένας ακόμη χρόνος χαμένος. Μου λένε πρέπει να ξεκινήσω εκ νέου την διαδικασία. Ξανά εξετάσεις, ιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θέλω να με κυνηγήσουν πάλι από τα νοσοκομεία επειδή είμαι τρανς. Δεν θα το αντέξω ξανά. Μεγαλώνω. Τα περιθώρια στενεύουν. Σας εκλιπαρώ όλους, βοηθήστε με. Δεν τους αντέχω άλλο».

kathrin_raili_2

kathrin_raili_1


Έχει γράψει 43 βιβλία εκμάθησης Αγγλικών


H Κάθριν εργάζεται ως εξετάστρια Αγγλικών σε έξι πανεπιστήμια, ως teacher trainer σε πανελλαδική και διεθνή βάση, ενώ δεν έχει σταματήσει ποτέ να διδάσκει αγγλικά σε παιδιά. Η ίδια έχει γράψει 43 βιβλία: Εργαλεία εκμάθησης Αγγλικών, ενώ συνεργάζεται με τις εκδόσεις Express Publishing για μια σειρά από λογοτεχνικά έργα που συνδυάζουν τη μυθοπλασία με τα αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της, γεννήθηκε από Έλληνες ομογενείς και μεγάλωσε στο Σικάγο. «Οι γονείς μου ζούσαν το κλασικό αμερικανικό όνειρο, my big fat Greek wedding, είχαμε εστιατόριο, αλλά ο πατέρας μου κουραζόταν πολύ και σε κάποια φάση λέει, δεν αντέχω, τα πουλάω όλα και πάω στην Ελλάδα», θυμάται. Μετά την επιστροφή των γονιών της στην πατρίδα, η Κάθριν άρχισε να τους επισκέπτεται και το 2003 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, γιατί «μου άρεσε ο καιρός και αγάπησα πολύ τους μαθητές μου», όπως λέει. «Μέσα σε δέκα μέρες άρχισα να εργάζομαι, ως εξετάστρια σε πανεπιστήμια και καθηγήτρια σε φροντιστήρια».

Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της και έγινε εκπαιδεύτρια καθηγητών αγγλομάθειας. Στο μεταξύ, ζούσε διπλή ζωή. Από παιδί, γύρω στα οκτώ-εννέα χρόνια της, ένιωθε γυναίκα μέσα σε αντρικό σώμα. «Βέβαια τότε ήμουν ακόμα μπερδεμένη ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου συνέβαινε».

kathrin_raili_5


Μεγαλώνοντας, τα πράγματα ξεκαθάρισαν μέσα της, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει coming out στους γονείς της, γιατί «τους το μετέφεραν συγγενείς που το έμαθαν. Αυτό κατέστρεψε ψυχολογικά τη μάνα μου, έκανε πολύ καιρό να συνέλθει. Ο μπαμπάς μου ήταν πιο ψύχραιμος. Μου έλεγε, παιδί μου, σου συμπαραστέκομαι, απλά να προσέχεις γιατί ο κόσμος δεν θα το δεχτεί. Ακόμα και σήμερα αγχώνεται για εμένα. Του λέω, μπαμπά, μην αγχώνεσαι, δίνω συνέντευξη σε περιοδικό! Δίνω διάλεξη στο πανεπιστήμιο! Ρε μπαμπά, έβγαλα καινούριο βιβλίο! Μπαμπά, πάω για μάθημα με τους μαθητές μου! Ζω μια φυσιολογική ζωή! Βέβαια ο μπαμπάς μου θα με δει καμιά φορά που θα κλάψω. Έχει τύχει, ας πούμε, να βγω από το κομμωτήριο, το μαλλί μου να είναι υπέροχο, να έχω βαφτεί, να φοράω ένα ωραίο φόρεμα και να με δουν οι μαθητές μου, να με αγκαλιάσουν, να μου πουν κυρία, είστε τόσο όμορφη σήμερα. Και με το που φεύγω από το φροντιστήριο, μετά από μια υπέροχη μέρα, ξαφνικά κάποιος να με δει στο δρόμο και να με φωνάξει τραβέλι. Κι αυτό να τα ισοπεδώσει όλα».

Η Κάθριν μπήκε στη διαδικασία της φυλομετάβασης γύρω στα 30 της. Αυτό από τη μία είχε ως συνέπεια να παραταθεί η διπλή ζωή της, από την άλλη της έδωσε το χρονικό περιθώριο να καταξιωθεί επαγγελματικά, προτού αντιμετωπίσει διακρίσεις και στερεότυπα.

Σε πρόσφατη τηλεοπτικής της συνέντευξη στη «Super Katerina», η ίδια αποκάλυψε τις προσπάθειές της να κάνει παιδί, καθώς και πως έχει φυλάξει γενετικό της υλικό: «Έχω φυλάξει το γενετικό υλικό μου εδώ και 8-9 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι τρανς. Μου λέγανε ότι "αφού είμαστε κλειστόμυαλοι στην Ελλάδα, πάρε το γενετικό σου υλικό και πήγαινε στην Ισπανία που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, ή μου έλεγαν να παντρευτώ την παρένθετη μητέρα". Τους είπα ότι εγώ είμαι μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα, αν είναι να παντρευτώ κάποιον, θα παντρευτώ τον σύντροφό μου. Θα μπορούσα να είμαι λεσβία, αλλά δεν είμαι».

«Μετά από τόσα χρόνια, πριν από ένα μήνα μού επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω το γενετικό μου υλικό, αλλά τώρα είναι πλέον αργά, γιατί κοντεύω το όριο που μπορεί μια γυναίκα να γίνει μητέρα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, υπάρχουν γονείς που κάνουν παιδιά στα 50 και είναι υγιέστατα, αλλά επειδή μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια, δεν θέλω να έχω ένα παιδί και εγώ να είμαι 70 ετών και αυτό να είναι ακόμα στο λύκειο. Αν μου είχαν επιτρέψει πριν 9 χρόνια να το κάνω μέσω παρένθετης, θα το είχα κάνει. Οπότε προτιμώ την τεκνοθεσία» εξήγησε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος - Δείτε εικόνες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα - Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση 

Η πυρπόληση του Μινιόν και του Κατράντζου που παραμένει 43 χρόνια ανεξιχνίαστη - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης