Λοίμωξη HIV: «Ο ιός δεν μπορεί να σκοτώσει, το στίγμα όμως μπορεί» - Μια αποκαλυπτική μαρτυρία

Λοίμωξη HIV: «Ο ιός δεν μπορεί να σκοτώσει, το στίγμα όμως μπορεί» - Μια αποκαλυπτική μαρτυρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2023, ο Μάριος Ατζέμης, 49 ετών, Συντονιστής Δράσεων Μείωσης Βλάβης στη «Θετική Φωνή», μιλά στο ygeiamou για τη δική του ζωή με τον ιό

aids23
Μια στιγμή μπορεί να έχει τεράστια δύναμη. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα, παραλλάσσοντας τη χιλιοειπωμένη φράση, για να ανατραπεί ο κόσμος σου όπως τον γνώριζες, να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου και έπειτα να σταθείς ξανά για να συνεχίσεις. Για τον Μάριο, αυτή η στιγμή θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάπου στο 2010, ένα καλοκαίρι που ο ιός HIV σάρωνε τις πιάτσες των ναρκωτικών και, ανάμεσα στους χρήστες που θα έβγαιναν κάποια στιγμή θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, βρισκόταν και ο ίδιος.

«Έγινε μέσα σε μια τρέλα» αναφέρει στη συζήτησή μας ο Μάριος Ατζέμης, 49 ετών, Συντονιστής Δράσεων Μείωσης Βλάβης στη «Θετική Φωνή», τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος, που ζει με τον HIV εδώ και 13 περίπου χρόνια, έχοντας εκτεθεί στον ιό μέσα από κοινή χρήση συνέργων. «Άκουσα ανθρώπους που είχαμε μοιραστεί σύνεργα χρήσης, να λένε μετέπειτα στις πιάτσες ότι εξετάστηκαν και βγήκαν θετικοί. Οπότε χτύπησε ένα καμπανάκι».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης