Παλαιό Φάληρο: Μάζεμα ελιάς προς ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου

Παλαιό Φάληρο: Μάζεμα ελιάς προς ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου

Το ελαιόλαδο που παράγεται διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Συσσιτίου

MixCollage-17-Nov-2023-04-49-PM-7472
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιεί συγκομιδή ελιάς από τα ελαιόδεντρα της πόλης, ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή ελαιόλαδου, το οποίο στη συνέχεια θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προς ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά δημοτών και στο Κοινωνικό Συσσίτιο.

Τα «Ελαιομαζέματα», όπως έχει ονομάσει η δημοτική Αρχή τη δράση, έγιναν για πρώτη φορά το 2019, όμως ειδικά φέτος αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω της αύξησης στην τιμή του λαδιού. Και πήραν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού στο μάζεμα που γίνεται αυτό το διάστημα στις πλατείες, τα πάρκα και στα πεζοδρόμια της πόλης, μετείχε και το 12ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τη διαδικασία μαζέματος και την αξία της πρωτογενούς παραγωγής, όσο και τον ίδιο τον καρπό της ελιάς.

f2-2-728x1024
Κλείσιμο


Εφέτος, μια χρονιά δύσκολη για την ελιά, που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές, η δράση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου – θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί ο καρπός κάθε διαθέσιμου ελαιόδεντρου της πόλης.




«Ξεφόρτωσέ τη την ελιά να σε φορτώσει λάδι, λέει ο σοφός λαός και αυτό ακριβώς κάναμε σήμερα», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος επίσης συμμετείχε στο μάζεμα. Και στη συνέχεια έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στα social media: «Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με την καλύτερη ομάδα, τα παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, μαζέψαμε ελιές, από τις οποίες θα παραχθεί λάδι για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του δήμου μας. Το όφελος πολλαπλό, αφού οι μαθητές βίωσαν την πρωτογενή συγκομιδή, αλλά και έμαθαν την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Φρουτώδης ή πικρή, πράσινη ή μαύρη, θα προσφέρει το λάδι στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών του δήμου μας και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους. Η συγκομιδή θα συνεχιστεί από τους υπαλλήλους μας το αμέσως επόμενο διάστημα».

f1-3-768x925



Ειδήσεις σήμερα

Βερολίνο: «Σόου» Ερντογάν μπροστά στον Σολτς, ούτε λέξη για τη σφαγή της Χαμάς - «Δεν χρωστάμε στο Ισραήλ, δεν συμμετείχαμε στο Ολοκαύτωμα»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύτηκε να διαπεράσει τον υπερσύγχρονο φράχτη που στοίχισε πάνω από 1 δισ.

Αγγλία: Viral βίντεο με το πώς ντύνονται για έξοδο οι Βρετανίδες με... σπικάζ ντοκιμαντέρ τύπου «Ατένμπορο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης