Πώς θα απολαύσουμε τον χειμώνα, με μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων και ασφάλεια

Πώς θα απολαύσουμε τον χειμώνα, με μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων και ασφάλεια

Καθώς οι τιμές ενέργειας γίνονται ολοένα πιο ασταθείς, η αντλία θερμότητας μπορεί να μας προστατεύσει από το απρόβλεπτο ενεργειακό κόστος.

Mits1

Sponsored Content

Οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια έχουν οδηγήσει τους περισσότερους από εμάς στην αναζήτηση οικονομικών και αξιόπιστων λύσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της θέρμανσης, ενόψει του χειμώνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, αναζητώντας την καλύτερη ενεργειακά λύση για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό, στρέφονται πλέον στην αντλία θερμότητας, που είναι αποδεδειγμένα η πιο οικονομική πρόταση κλιματισμού, ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα, που λειτουργεί χρησιμοποιώντας έως και το 75% της ενέργειας που αποδίδει, αντλώντας τη από το εξωτερικό περιβάλλον και μόνο το 25% χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι μία κατοικία 100-150 τμ, με συμβατικό σύστημα θέρμανσης πετρελαίου (λέβητα), θα χρειαστεί τη χειμερινή περίοδο 2.200 lt πετρελαίου, και το ετήσιο κόστος (με μέση τιμή πετρελαίου 0,8€/lt) θα φτάσει τα 1400 ευρώ. Το αντίστοιχο ετήσιο κόστος λειτουργίας για θέρμανση, εάν το ίδιο σπίτι είχε εγκατεστημένη αντλία θερμότητας 12kW με αντιστάθμιση, θα φτάσει τα 750 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η αντιστάθμιση προσαρμόζει τη θερμοκρασία του νερού που ρέει στα σώματα, με βάση την εξωτερική θερμοκρασία, επιτυγχάνοντας έτσι μία επιπλέον εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο κλπ). Πώς όμως επιλέγουμε τη σωστή αντλία θερμότητας για τις δικές μας ανάγκες;

Κλείσιμο
1200x628

Η σωστή αντλία θερμότητας
Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες αντλιών θερμότητας, με βάση την εγκατάσταση:

1. Οι αντλίες θερμότητας monoblock ή compact. Αποτελούνται από μία εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει και το υδραυλικό συγκρότημα και προορίζεται για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον άμεσα.

2. Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου split. Σε αυτόν τον τύπο, η εξωτερική μονάδα αποτελεί το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που απορροφά ενέργεια από τον περιβάλλον, ενώ η εσωτερική μονάδα αποτελεί το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης.

Στους οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους που έχουν ήδη εγκαταστημένο λέβητα αερίου ή πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν με το υπάρχον σύστημα με μεγάλη μείωση στο κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονη αύξηση στην προστιθέμενη αξία της κατοικίας.

Με βάση την θέρμανση του σπιτιού, θα επιλέξουμε αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών, σε περίπτωση που ο χώρος μας διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση ή μονάδες fan-coil. Αν κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού ή αντικαθιστούμε τον λέβητα πετρελαίου, το πιθανότερο είναι να χρειαστούμε μια αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, που συνδυάζονται καλύτερα με δίκτυα σωμάτων καλοριφέρ..


Για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας
Για περισσότερα από 100 χρόνια η Mitsubishi Electric αναπτύσσει συστήματα θέρμανσης – κλιματισμού με προτεραιότητες την προστασία του περιβάλλοντος και την κάλυψη των αναγκών του πελάτη. Οι αντλίες θερμότητας της Mitsubishi Electric δεν εκλύουν καυσαέρια επιτυγχάνοντας έως 40% μειωμένη εκπομπή CO2, συμβάλλοντας στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Χάρη στα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, είναι έως 5 φορές πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Επιπλέον, έχουμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων καθώς δεν απαιτείται προαγορά καύσιμης ύλης (πετρέλαιο, pellet, ξύλο), ενώ η εγκατάσταση είναι γρήγορη και ευέλικτη χωρίς πολλές οικοδομικές εργασίες. Στα συν, το χαμηλό κόστος συντήρησης και η άμεση απόσβεση επένδυσης σε σχέση με αλλά συστήματα θέρμανσης.

Ανάλογα με τον τύπο αντλίας θερμότητας υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με μονάδες Fan Coil, συστήματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακούς συλλέκτες και boiler για κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε θέρμανση, κλιματισμό και παροχή ζεστού νερού χρήσης. Μπορούμε να διατηρήσουμε το παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης ως ενισχυτική πηγή σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Προκειμένου να απολαμβάνουμε το σπίτι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος, η εταιρεία ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, που δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά για περισσότερα από 40 χρόνια, προτείνει τις σειρές αντλιών θερμότητας Ecodan και Zubadan της Mitsubishi Electric. Γνωστές για την αξιοπιστία τους, συνδυάζουν κορυφαία απόδοση στην παροχή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Είναι κατάλληλες για μικρές και μεγάλες εφαρμογές, με μοντέλα που μπορούν να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες κάθε χώρου, από μικρά διαμερίσματα μέχρι μεγάλες μονοκατοικίες, από κτίριο γραφείων μέχρι σχολείο. Είναι ιδανικές για σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον κτήρια, προσφέροντας μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κλασική Inverter τεχνολογία, η απόδοση της αντλίας, αλλά και η θερμοκρασία του νερού παραγωγής, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τεχνολογίες περιβάλλοντος. Η τεχνολογία Zubadan της Mitsubishi Electric, χάρη στην τεχνολογία flash injection, δίνει τη λύση με σταθερή απόδοση σε κάθε συνθήκη θερμοκρασίας.

Με εγγυημένη απόδοση θέρμανσης έως τους – 25οC, ονομαστική απόδοση έως τους – 15οC εξαιρετικά χαμηλή στάθμη θορύβου, εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση, εύκολη διασύνδεση με υφιστάμενα και νέα συστήματα θέρμανσης – ψύξης, δημιουργεί συνθήκες άνεσης στο σπίτι.

Καλώντας στο 2117770337, μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών της ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Α.Ε θα συζητήσει μαζί μας τις ανάγκες μας και τα πλεονεκτήματα αυτής της αξιόπιστης και βιώσιμης λύσης για το σπίτι ή την επιχείρησή μας, προτείνοντας την ιδανική λύση για έναν ζεστό και «οικονομικό» χειμώνα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο μας, και να αγαπήσουμε και πάλι το σπίτι μας και τον εαυτό μας.

logo_KOKOTAS_copy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης