Κύπρος: Καμία σχέση με τους φόνους Καλογερόπουλου - Μαυρομιχάλη οι συλληφθέντες στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Καμία σχέση με τους φόνους Καλογερόπουλου - Μαυρομιχάλη οι συλληφθέντες στα Κατεχόμενα

Ένας από τους δύο είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου που καταζητείται στην Πολωνία και για τον δεύτερο -πολωνικής καταγωγής- η Κυπριακή Αστυνομία δεν έχει οποιαδήποτε στοιχεία ή φάκελο εναντίον του

police123
Η Κυπριακή Αστυνομία ξεκαθαρίζει πως τα δύο άτομα που συνέλαβε η λεγόμενη «αστυνομία» του ψευδοκράτους, δεν σχετίζονται με τους φόνους του Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στη Λεμεσό και τη Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στα κατεχόμενα, κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου, καταζητείται στην Πολωνία, ενώ για τον δεύτερο άνδρα πολωνικής καταγωγής η Κυπριακή Αστυνομία δεν έχει οποιαδήποτε στοιχεία ή φάκελο εναντίον του.

Ο ένας που κατέχει γερμανικό διαβατήριο έφτασε στη Κύπρο στις 28 Οκτωβρίου, πριν τους δύο φόνους και συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Πολωνία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις κι άλλα παρόμοια αδικήματα. Όταν διαπράχθηκε η δολοφονία του Καλογερόπουλου βρισκόταν στα αστυνομικά κρατητήρια.

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε ημέρα σε αστυνομικό τμήμα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη Κύπρο και παρέδωσε το διαβατήριο του.

Κλείσιμο
Στις 3 Νοεμβρίου δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και πέρασε με άλλα δύο άτομα στα κατεχόμενα από μη ελεγχόμενη διάβαση και προσπάθησε να ταξιδέψει για τη Τουρκία, χρησιμοποιώντας τη γερμανική ταυτότητα που δεν είχε παραδώσει.

Συνελήφθη από τη λεγόμενη «αστυνομία» μαζί με μια γυναίκα και ακόμα έναν άνδρα από τη Πολωνία ο οποίος είχε έρθει νομίμως στις Κύπρο στις 2 Νοεμβρίου.

Άγνωστο είναι για ποιους λόγους αφέθηκε να διαρρεύσει στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ότι πιθανόν οι συλληφθέντες να σχετίζονται με τους φόνους στις ελεύθερες περιοχές.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης ζητά την αποπομπή Γεωργιάδη για τις δηλώσεις σχετικά με τα Τέμπη - «Προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων»

Κύπρος: Συνέλαβαν μαφιόζους στα Κατεχόμενα - Ερευνάται αν συμμετείχαν στις δολοφονίες «νονών» σε Λευκωσία και Λεμεσό


Νέα μαρτυρία για τον εφιάλτη της Φαίης στο διαμέρισμα της Κυψέλης: «Ήταν μόνιμα χτυπημένη σε όλο της το σώμα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης