Σάμος: Του υποσχέθηκαν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα - Του έφαγαν 60.000 ευρώ και πήραν δάνεια στο όνομά του

Σάμος: Του υποσχέθηκαν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα - Του έφαγαν 60.000 ευρώ και πήραν δάνεια στο όνομά του

Το θύμα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τρεις άγνωστους δράστες οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως ειδικοί επί οικονομικών θεμάτων - Πώς αντιλήφθηκε την απάτη

crypto
Νόμιζε πως επένδυε σε κρυπτονομίσματα, στην πραγματικότητα όμως είχε δώσει πρόσβαση στους απατεώνες να μπουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και να τους αδειάσουν.  Ο λόγος για έναν 72χρονο από το Πυθαγόρειο Σάμου που είδε τα χρήματα που μάζευε μια ζωή να κάνουν «φτερά» και, σαν μην έφτανε αυτό, να βρίσκεται και χρεωμένος για δάνεια τα οποία δεν έλαβε ποτέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ιστορία ξεκινά από τον Αύγουστο του 2023, όταν το θύμα της απάτης, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τρεις άγνωστους δράστες οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως ειδικοί επί οικονομικών θεμάτων και του πρότειναν κάποιες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ο 72χρονος πείστηκε και, ακολουθώντας κάποιους υπερσυνδέσμους που του έστειλαν οι απατεώνες, τους έδωσε πρόσβαση σε τρεις τραπεζικούς του λογαριασμούς. Οι δράστες, χωρίς να χάσουν χρόνο, μπήκαν σε αυτούς και του άρπαξαν 60.788 ευρώ. Παράλληλα, σαν μην έφτανε αυτό, οι δράστες αιτήθηκαν και πήραν στο όνομα του θύματος και δάνεια 4.500 ευρώ.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης ο 72χρονος απευθύνθηκε στις Αρχές, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης - Νεκροί 39χρονος και 38χρονος σε τροχαία

Βίντεο: Κρουαζιέρα του τρόμου για 1000 επιβάτες στον Βισκαϊκό κόλπο - «Θαύμα που επιζήσαμε όλοι»

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης