Πόλεμος στο Ισραήλ: 12 Έλληνες πολίτες βγήκαν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της Ράφας
Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στην Αίγυπτο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η απομάκρυνση «περίπου 7.000» αλλοδαπώνκαι ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμβολή της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Κάιρο.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατόπιν ενεργειών του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, 12 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.
Το πρωί της Πέμπτης, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε συνάντηση στο Κάιρο με εκπροσώπους ξένων πρεσβειών, για να παράσχει πληροφορίες για τα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος πολιτών των χωρών τους στην Αίγυπτο από τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Πάνω από 60 υπηκοότητες»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράν, μιλώντας σε ξένους διπλωμάτες, είπε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται «να διευκολύνει την υποδοχή και την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα» και πρόσθεσε ότι αυτοί είναι «περίπου 7.000 πάνω από 60» υπηκοοτήτων.
Το υπουργείο δεν παρείχε διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου της απομάκρυνσης από τη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής