Σαντορίνη: Ο «Νοvi», ο «Αμίγκο» και η εταιρεία αυτοκινήτων - Πώς εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διοχέτευαν ναρκωτικά

Σαντορίνη: Ο «Νοvi», ο «Αμίγκο» και η εταιρεία αυτοκινήτων - Πώς εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διοχέτευαν ναρκωτικά

Συνελήφθησαν 9 άτομα σε Σαντορίνη και Τήνο, ενώ εμπλέκονται επιπλέον 11 – Από τα κέρδη, κατάφεραν να ιδρύσουν εταιρεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

thira8
Τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνταν στο νησί της Σαντορίνης και εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ, περιγράφει η σχετική δικογραφία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το Σάββατο σε Σαντορίνη και Τήνο, από την τοπική Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, εννέα άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και πέντε Έλληνες), ηλικίας 29, 33, 43, 47, 24, 26, 32, 51 και 26 ετών.

Παράλληλα, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον 111 άτομα, από τα οποία τρία ως άμεσοι συνεργοί των συλληφθέντων.

thira2


Η πληροφορία που τους «έκαψε»

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και το «ξεδόντιασμα» των δύο κυκλωμάτων ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 όταν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία ανήκουν σε οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά στη Σαντορίνη.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί, μετά από έρευνα εντόπισαν τα άτομα αυτά και «παγίδευσαν» τα κινητά τους τηλέφωνα με σκοπό να διαπιστώσουν το εύρος της δράσης τους.

Η έκπληξη ήρθε όταν άρχισαν να ελέγχουν τις συνομιλίες των εμπλεκομένων καθώς διαπίστωσαν ότι στο νησί δεν δρούσε μόνο μία εγκληματική οργάνωση αλλά δύο.

thira1
Κλείσιμο


Ο «Νοvi», ο ταμίας και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων

Ειδικότερα, η πρώτη οργάνωση φέρεται να είχε ως αρχηγό έναν 29χρονο ο οποίος έχει το ψευδώνυμο «Novi». Στενός συνεργάτης του «Νοvi» ήταν ένας 46χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο του βασικού διακινητή των ουσιών που διοχέτευαν στην αγορά του νησιού. Παράλληλα ο 46χρονος αναλάμβανε την παραλαβή και την αποθήκευση των ναρκωτικών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούσε ως προπομπός κατά την μεταφορά των ναρκωτικών στον χώρο αποθήκευσής τους.

Τον ρόλο του «ταμία» της οργάνωσης εκτελούσε ένας 26χρονος από την Ημαθία. Επιπλέον, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα προς τη Σαντορίνη, ο 26χρονος είχε τον ρόλο του επιτηρητή του δρομολογίου, από τον λιμάνι του Αθηνιού μέχρι και το τελικό σημείο αποθήκευσης.

Μάλιστα εκτελούσε τόσο καλά τα χρέη του «ταμία» που από τα κέρδη της οργάνωσης οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να ιδρύσουν εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με έδρα την Σαντορίνη.

Τέλος, μέλη του κυκλώματος ήταν η «Ελεονόρα» και η «Άντζελα», οι οποίες συνήθως φρόντιζαν για τη φύλαξη των ναρκωτικών αλλά και ο «Ρενάτο», ένας 24χρονος Αλβανός ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά και τα πουλούσε σε υψηλότερες τιμές αποκομίζοντας έτσι και αυτός σημαντικό κέρδος.

Ως κύριος προμηθευτής της οργάνωσης με ναρκωτικά εμφανίζεται να είναι ένας 43χρονος ο οποίος έχει τα ψευδώνυμα «Αλτιν» ή «Ντελμαν».

thira3


Ο «Αμίγκο» και ο… μάγειρας

Από την απομαγνητοφώνηση όμως των συνομιλιών των εμπλεκομένων προέκυψε, όπως προαναφέρθηκε, και η ύπαρξη δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης στο νησί της οποίας ηγείτο ένας 33χρονος με το ψευδώνυμο «Αμίγκο».

Ο «Αμίγκο» διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μέλη της πρώτης οργάνωσης και, ορισμένες φορές, είχαν και κοινό προμηθευτή.

Μέλη της οργάνωσης του «Αμίγκο» ήταν ένας 53χρονος Τρικαλινός ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Γέρο» και ένας 26χρονος. Ο «Γέρο» ήταν ο «μάγειρας» της οργάνωσης καθώς φέρεται να είναι ειδικός στην παρασκευή ΚΡΑΚ. Το ΚΡΑΚ είναι μορφή της κοκαΐνης η οποία μπορεί να καπνιστεί. Παρασκευάζεται με τη θέρμανση (κοινώς το «μαγείρεμα») της κοκαΐνης μαζί με μαγειρική σόδα. Το κάπνισμα του κρακ προσφέρει μια σύντομη ευφορία στους καπνιστές, που κατά κύριο λόγο είναι πιο έντονη από άλλες μορφές κοκαΐνης.

Από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών μεταξύ των μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων προέκυψε ότι έγινε μεταφορά ικανών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Θήρα, για λογαριασμό τους, τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις.

thira4



Τι κατάσχεσαν οι αρχές

Κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κοκαΐνη βάρους 98,5 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 20,7 γραμμαρίων, MDMA βάρους 29 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 4 γραμμαρίων, εξοπλισμός εργαστήριου παραγωγής «κρακ», 4 ζυγαριές ακριβείας, 5 θρυμματιστές κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι και 3 μαχαίρια, 33 κινητά τηλέφωνα και 21 κάρτες sim, 2 Ι.X.E. αυτοκίνητα, 7.385 ευρώ, 147 δολάρια ΗΠΑ, 50 δολάρια Αυστραλίας, 40 λίρες Αγγλίας, τιμαλφή, χειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και δοσοληψίες ναρκωτικών, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων, ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, με δικογραφία σε βάρος τους, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από παράνομη δραστηριότητα, και οπλοκατοχής.


thira7
thira6




Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης