Κακοκαιρία Daniel: Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής και του Στρατού για τους απεγκλωβισμούς

Κακοκαιρία Daniel: Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής και του Στρατού για τους απεγκλωβισμούς

«Αποκάλυψη» στην Καρδίτσα - Σπίτια έχουν βυθιστεί ολόκληρα στα λασπόνερα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

diasoseis-m2
Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, με τραγικό απολογισμό 6 νεκρούς, 6 αγνοούμενους και εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

Η τιτάνια προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των πολιτών θα συνεχιστεί και τη νύχτα. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό, θα συνεχίσουν σπίτι-σπίτι τους απεγκλωβισμούς και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Δείτε βίντεο:

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής για τους απεγκλωβισμούς


Παράλληλα, αστυνομικοί της Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιούν περιπολίες και ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες «για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών πάντα με γνώμονα τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας» όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ΕΛ.ΑΣ.

WhatsApp_Image_2023-09-07_at_23_04_44
WhatsApp_Image_2023-09-07_at_23_04_45
WhatsApp_Image_2023-09-08_at_00_05_21
WhatsApp_Image_2023-09-08_at_00_05_20
WhatsApp_Image_2023-09-08_at_00_05_19
WhatsApp_Image_2023-09-08_at_00_05_18
WhatsApp_Image_2023-09-08_at_00_05_17


Κλείσιμο
Από το πρωί της Πέμπτης, δραματικές στιγμές καταγράφονται σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, όπου στον δήμο Παλαμά χωριά έχουν «αφανιστεί» στα λασπόνερα.  Την ίδια ώρα, πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς, τους οποίους οι Αρχές αδυνατούν να προσεγγίσουν.

Δείτε βίντεο: Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη λίμνη, παρά με περιοχή στην οποία μέχρι χθες ζούσαν άνθρωποι

Μεταμόρφωση Καρδίτσας!! Παλέψαμε αλλά ήταν αδύνατον

Posted by Νταβατζικος Αγγελος on Thursday, September 7, 2023


Σύμφωνα με τα στοιχεία, 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία του στρατού, έχουν οδηγήσει σε ασφαλές σημείο 67 άτομα. Επιπλέον ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και νερού.

Δείτε βίντεο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών στην περιοχή της Αστρίτσας στην Καρδίτσα
Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβισμός γυναίκας με Super Puma στην Καρδίτσα



Συγκλονιστικές ήταν οι προσπάθειες που έγιναν νωρίτερα για τη διάσωση ενός πατέρα με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.





Δείτε φωτογραφίες από την Καρδίτσα:

karditsa__2_
karditsa__3_
karditsa__4_
karditsa__5_
karditsa__1_


Λάρισα: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού - Με drone της Πυροσβεστικής παραδόθηκαν φάρμακα

Μήνυμα του 112 εστάλη λίγο πριν τις 22.30 σε όσους βρίσκονται εντός πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού στα όρια του δήμου Λαρισαίων προκειμένου να απομακρυνθούν λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επίσης, λίγο πριν τις 23.00 εστάλη νέο μήνυμα του «112» στους κατοίκους του οικισμού Αλεξανδρινή του δήμου Αγιάς Λάρισας να εκκενώσουν προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και ο δήμος Λαρισαίων, λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη της Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να είναι σε επιφυλακή όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι.

Επίσης, λόγω της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, η Πυροσβεστική παρέδωσε με drone φάρμακα στον Άγιο Γεώργιο και στο Κάστρο Λάρισας.
Έξι νεκροί

Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές το απόγευμα της Πέμπτης στην Αστρίτσα Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε έξι.

«Δύο σοροί ηλικιωμένων γυναικών ανασύρθηκαν από οικία στον οικισμό Αστρίτσα Καρδίτσας. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.» αναφέρει η Πυροσβεστική στην ανακοίνωσή της. Πρόκειται για μια 75χρονη και μια 85χρονη, σύμφωνα με το Star.

Νωρίτερα σήμερα, νεκρός- από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ- εντοπίστηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το Πετρωτό στον Δήμο Δομοκού. Βρέθηκε καταπλακωμένος από φερτά υλικά.

Επίσης, το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) εντοπίστηκε νεκρός 82χρονος στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας, ο οποίος αγνοούνταν. Ο ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από όχημα και τη σορό του εντόπισε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που επιχειρούσε στο σημείο με 8 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Νωρίτερα χθες, ανασύρθηκε νεκρή μία 87χρονη γυναίκα στη Μαγνησία, ενώ, το πρωί της Τρίτης έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, ένας 51χρονος όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.

Με υδροφόρες η τροφοδοσία με νερό στο νοσοκομείο Βόλου

Προσπάθειες να αποκατασταθεί η πρόσβαση και τα προβλήματα που προκάλεσε στα νοσοκομεία Θεσσαλίας η κακοκαιρία βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πρόσβαση είναι ελεύθερη και λειτουργούν όλα τα τμήματά του. Υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος και όπου χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Ειδικότερα για την τροφοδοσία με νερό, και σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα, αυτή πραγματοποιείται με υδροφόρες και έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών.

Το νοσοκομείο Βόλου έχει πλήρη επάρκεια νερού διότι καλύπτεται συνεχώς όλο το 24ωρο με παροχή από υδροφόρες, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

Προβλήματα, μικρότερης έντασης, προκλήθηκαν και στα άλλα πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel - Τρίκαλα: Με τα μωρά στην αγκαλιά εγκαταλείπουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους - Βίντεο και φωτογραφίες

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τον χρόνο των εκλογών – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναβολή

Κακοκαιρία Daniel - Σιούτας (μετεωρολόγος): Σε επίπεδα ρεκόρ η βροχή - Έπεσαν 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης