«Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι - σπίτι τους απεγκλωβισμούς» τόνισε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία «Daniel» και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Όπως έκανε γνωστό, 67 πολίτες έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς. Ειδικότερα, από τους 67 διασωθέντες, 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Κικίλια:
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvculxzn1lvl)
Όπως επισήμανε στα εγκλωβισμένα χωριά επιχείρησαν συνολικά 10 ελικόπτερα, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον Στρατό.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία πρόκειται να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, εντός των επομένων ωρών. «Είμαστε εδώ, κοντά στους πληγέντες», υπογράμμισε ο υπουργός.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.