Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας από το Λιμενικό για τον απεγκλωβισμό δια θαλάσσης δεκάδων κατοίκων στη Μαγνησία.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ότι πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός από τις παραλίες Μικρό, Πλατανιά και Χόρτο Μαγνησίας από ένα επιβατηγό σκάφος 185 ατόμων. Το επιβατηγό επιχειρούσε υπό την εποπτεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.
Παράλληλα, από την παραλία Μηλίνα απεγκλωβίστηκαν 24 άτομα από δύο πλεούμενα του Λιμενικού Σώματος. Οι ανωτέρω μεταφέρονται στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να προωθηθούν σε ξενοδοχεία ή δομές φιλοξενείας.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvcvm239qwgp)
Επιπλέον, η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος απεγκλώβισε ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της στο χωριό Αγία Τριάδα.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Βόλου σπεύδει για την παροχή βοήθειας και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 090 του Λ.Σ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι