Μόσχα: Η Ζαχάροβα καταδικάζει την ρίψη μολότοφ σε τζαμί της Λεμεσού

Μόσχα: Η Ζαχάροβα καταδικάζει την ρίψη μολότοφ σε τζαμί της Λεμεσού

Τέτοιες βάρβαρες πράξεις θα πρέπει να προλαμβάνονται ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους είναι το σήμα κατατεθέν τρομοκρατικών κύκλων

zaharova
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την ρίψη βόμβας μολότοφ που προξένησε ελαφρές ζημιές στο εξωτερικό περοιτιχισμα μουσουλμανικού τεμένους στη Λεμεσό, είπε πως πρόκειται για ενέργειες κατηγορηματικά απαράδεκτες, που πρέπει να τιμωρούνται. Συμπλήρωσε πως τέτοιες πράξεις είναι βάρβαρες πράξεις, που πρέπει να προλαμβάνονται.

Η Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε πως, κάθε είδους επίθεση «με επικίνδυνα για την κοινωνία μέσα», όπως η πρόσφατη στο κτίριο του τεμένους Köprülü Haci Ibrahim Aga στη Λεμεσό, στα τέλη Αυγούστου, με βόμβες μολότοφ, ειδικά στη Κύπρο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη διατήρηση της διαθρησκευτικής ισορροπίας.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε πως «λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του κυπριακού κράτους, κρίνεται πολύ περισσότερο επείγον ο στόχος να διατηρηθεί η διαθρησκευτική ισορροπία και η αποτροπή της κλιμάκωσης, η οποία μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από δυνάμεις, που ενδιαφέρονται να διαταράξουν την ομαλότητα, να διχάσουν τους κατοίκους του νησιού μεταξύ τους και να υπονομεύσουν τις προοπτικές διευθέτησης του Κυπριακού».

Συμπλήρωσε ότι παρόμοιες επιθέσεις «πρέπει κάθε φορά να γίνονται αντικείμενο της πιο ενδελεχούς έρευνας από τις διωκτικές Αρχές» και εκτιμώντας ότι «οι επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους είναι το σήμα κατατεθέν τρομοκρατικών κύκλων κάθε είδους».


Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας - 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις

Κακοκαιρία «Daniel»: Με το τρακτέρ του παρασύρθηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος που βρέθηκε νεκρός στον Δομοκό


Συναυλία Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ: «Υπήρχε πλάνο έκτακτης ανάγκης σε συνεννόηση με την αστυνομία» λένε οι διοργανωτές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης