Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 15χρονη για τον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου - Τον χτυπούσε στο πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 15χρονη για τον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου - Τον χτυπούσε στο πρόσωπο

Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας έφηβος - Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύεται ο ανήλικος

thessaloniki-peripoliko
Σε μια σύλληψη και σε μια ταυτοποίηση ατόμων για τον ενεργό ρόλο και τη συμμετοχή τους στον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μια 15χρονη που συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Η νεαρή φέρεται να χτύπησε τον 14χρονο στο πρόσωπο. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιησουν και έναν 15χρονο που φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε τα πρώτα δυνατά χτυπήματα στο ανήλικο θύμα.

Σε βάρος των δύο ανήλικων ημεδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Από την πρώτη στιγμή που οι γονείς του 14χρονου κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό του, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε να συλλέγει καταθέσεις και να αναζητά στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να ταυτοποιηθουν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και ακολούθως να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Σημαντικό ρόλο στην έρευνα της υπόθεσης, παίζει ο φίλος του θύματος που είδε μπροστά στα μάτια του τα επτά άτομα να χτυπούν βάναυσα, με μπουνιές και κλωτσιές, τον ανήλικο, ακόμα και όταν εκείνος είχε πέσει στο έδαφος. Ο νεαρός έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία και η βοήθειά του στην εξιχνίαση της υπόθεσης κρίνεται σημαντική.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του άτυχου παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr αυτή παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και παρακολουθείται από τους γιατρούς. Ο 14χρονος δέχθηκε δυνατά χτυπήματα, με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, ακόμα και ένα δυνατό χτύπημα με το "καλάμι" στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ο ανήλικος έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων και δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει εξιτήριο αύριο από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο 14χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δε γνωρίζει τα άτομα που του επιτέθηκαν.

Πώς έγινε η άγρια επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (30/8)στην οδό Άλκη Καμπανού, μόλις λίγα μέτρα μακρυά από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

Ο 14χρονος είχε βγει βόλτα με έναν συνομήλικο φίλο του και τα δύο παιδιά κάθονταν κοντά στο σχολείο της περιοχής. Λίγη ώρα πριν την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο ανήλικος, είχε λεκτική διαμάχη με μια κοπέλα που γνώριζε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε έξω από το σχολείο άλλο ένα κορίτσι μαζί με μια μεγάλη παρέα ανηλίκων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου επτά ατόμα, ηλικίας 14-17 ετών, επιτέθηκαν στον 14χρονο και ξεκίνησαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στο κεφάλι. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε ο ανήλικος, ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει απώλεια μνήμης και θυμάται ελάχιστα πράγματα από το περιστατικό.

Μόλις η παρέα των "νταήδων" αποχώρησε από το σημείο της επίθεσης, ο φίλος του 14χρονου ειδοποίησε τη μητέρα του η οποία πήγε να τους πάρει με το αυτοκίνητό της. Η γυναίκα με τη σειρά της κάλεσε τους γονείς του θύματος και τους ανέφερε ότι ο γιος τους ξυλοκοπήθηκε, είχε απώλεια μνήμης και ότι έλεγε ασυναρτησίες.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Ο πατέρας του 14χρονου υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων και την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Χαριλάου - Αναλήψεως.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: O Κασιδιάρης παίρνει όλη την Κοινοβουλευτική Oμάδα από τον Στίγκα

Μετωπική κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις φωτιές - Στη Ρόδο σήμερα ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: 24 ώρες πριν το Διαρκές Συνέδριο – «φρένο» στην ένταση μετά το «φαινόμενο Κασσελάκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης