«Θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου - Eπιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

«Θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου - Eπιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση και η εθνική οδός δεν θ' ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία - Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες - Στις 20:00, η μετάγγιση βρισκόταν στο 20%

Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου - Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάγγισης υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο
VYTIOFORO_32
Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το βυτιοφόρο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς, μετά τον περιορισμό της φωτιάς και τη διαρροή υγροποιημένου αερίου που έγινε αντιληπτή, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία γίνεται με φυσική ροή από το καμένο βυτιοφόρο στο νέο, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θ' ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Περί τις 20:00, η μετάγγιση είχε προχωρήσει στο 20%.



Κλείσιμο
Γι' αυτό τον λόγο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κλειστή είναι και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και οι οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι επί πολλές ώρες.

Το χρονικό του «θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου 

Όλα ξεκίνησαν, όταν φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο  λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα στη νέα εθνική οδό.

Αθηνών - Κορίνθου . Σε εξέλιξη διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου




Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά αντιμετβπίστηκε εγκαίρως, ωστόσο παρατηρήθηκε διαρροή από το υγροποιημένο αέριο (LNG) που μετέφερε το βυτιοφόρο. Μετά απο εξέταση με θερμική κάμερα διαπιστώθηκε ότι η διαρροή προέρχεται από σωληνάκια πληρώσεως, που κάηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε διαβροχή από απόσταση ασφαλείας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά μεταδόθηκε από τον χώρο της καμπίνας.

Λίγο μετά τις 2:10 στην περιοχή έφτασε εκπρόσωπος της εταιρείας του βυτιοφόρου για να εξεταστεί η δυνατότητα μεταγγίσεως των περισσότερων από επτά τόνων του εύφλεκτου φορτίου.

Όπως εξηγούν άνθρωποι που έχουν διαχειριστεί τέτοια περιστατικά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο Bleve. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης Boiled Liquid Expanding Vapour Explosion,. που αφορά περιπτώσεις υγροποιημένου αερίου υπό έντονη πίεση. Πρακτικά προκειται για τον κίνδυνο υπερπίεσης του αερίου που μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή, η οποία πίεση οδηγεί σε έκρηξη μεγάλης κλίμακας.


vytioforo-kakia-skala
Φωτογραφία από το φλεγόμενο βυτιοφόρο - Πηγή: Πυρκαγιά Ενημέρωση
vitioforo-kakia-skala-2


Ο οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το όχημα.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας δημιοιυργήθηκαν μεγάλες ουρές στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο:

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου (1)

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου (2)


Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό





Δείτε βίντεο: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου - Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο
Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου - Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάγγισης υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται νέες παροχές μετά τον αναπάντεχο «κουμπαρά» λόγω τουρισμού - Τι εξετάζεται

«Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα στην Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο μικρός Λέανδρος που συνόδευσε χθες τον Χάαλαντ - Ο τυφλός φίλος του ΠΑΟΚ που συγκίνησε την UEFA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης