Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χάος για επτά ώρες στην Αθηνών-Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χάος για επτά ώρες στην Αθηνών-Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Λίγο μετά τις 19.30 άνοιξε η παλιά εθνική οδός και στα δύο ρεύματα ενώ λίγο μετά τις 20.30 άνοιξε και η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Επανεκκίνηση δρομολογίων του Προαστιακού στη γραμμή Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς

kinisi-ethniki33
Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τουλάχιστον επτά ώρες για τους οδηγούς σε νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8) σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Aτελείωτες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν σε όλα τα ρεύματα, ενώ, λίγο πριν τις 20.30 ολοκληρώθηκε διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19.30 άνοιξε η παλιά εθνική οδός ενώ λίγο μετά τις 20.30 άνοιξε και η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε βίντεο:

Κάκια Σκάλα: 4 ώρες μετά την φωτιά στο βυτιοφόρο


Η όλη κατάσταση ωστόσο, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και πολλές αντιδράσεις.

Κλείσιμο
Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο Διακοπή κυκλοφορίας στην Ν Ε Ο Αθηνών  Κορίνθου


Η ανάρτηση της Φωτεινής Πιπιλή στα social media με τις ουρές χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό:




Δείτε live την κίνηση των οχημάτων

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 12:30 σήμερα -εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων- διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 42 χλμ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 50,5 χλμ.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.


Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, άνδρες της Τροχαίας μοίρασαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονταν μποτιλιαρισμένοι.

Δείτε φωτογραφίες:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης