Χανιά: Πρόστιμο και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας είχε επιβληθεί το 2020 στη Μονάδα Εξωσωματικής

Χανιά: Πρόστιμο και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας είχε επιβληθεί το 2020 στη Μονάδα Εξωσωματικής

Πρόκειται για μία απόφαση που, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, είχε ληφθεί μετά από σχετική αυτοψία που προηγήθηκε

hania
Πρόστιμο 1.500 ευρώ και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας είχε επιβληθεί τον Ιούλιο του 2020 στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά, σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Πρόκειται για μία απόφαση που, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, είχε ληφθεί μετά από σχετική αυτοψία που προηγήθηκε, χωρίς όπως όλα δείχνουν να εφαρμοστεί, άγνωστο για ποιους λόγους, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

fek


Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονάδας των Χανίων, ζήτησαν την περασμένη Τετάρτη και πήραν προθεσμία να απολογηθούν νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 8 Αυγούστου 2023, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αικατερίνης, του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά, καθώς και ένα άτομο, μη μέλος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενταχθεί σε αυτή με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή, έχοντας διαρκή και πολυετή παράνομη δράση στην εμπορία ωαρίων, σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις καθώς και σε υιοθεσίες βρεφών.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: «Απλοί περαστικοί» δηλώνουν ο Έλληνας και ο Αλβανός, βασικοί ύποπτοι για τον φόνο του Μιχάλη - «Ο σουγιάς είναι για τη δουλειά μου»

Μιχάλης Κατσουρής: «Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου» - Ο σπαραγμός της μητέρας του στο τελευταίο «αντίο»

Νεπάλ: Έφηβη πέθανε σε «καλύβα για την έμμηνο ρύση» - Η πρακτική «Τσαουπάντι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης