Νέα Φιλαδέλφεια: Ακόμη 17 Κροάτες στα χέρια της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση

Νέα Φιλαδέλφεια: Ακόμη 17 Κροάτες στα χέρια της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση

Εκτός από τους 98 που συνελήφθησαν αρχικά, κρατούνται ακόμα ένα άτομο στην Κακαβιά και εφτά στους Εύζωνες ενώ εννιά προσήχθησαν γύρω από το ξενοδοχείο «President»

croatians-m
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη φονική επίθεση που σημειώθηκε χθες στη Νέα Φιλαδάλφεια όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθώς εκτός των 98 που συνελήφθησαν, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ακόμη 17 άτομα.

Άτομο στην Κακαβιά θεωρείται όπως αναφέρει το top-channel.tv πως είναι μέλος της ομάδας που δολοφόνησε τον 29χρονο Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο Κροάτης χούλιγκαν προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα, αλλά ακινητοποιήθηκε στα σύνορα. Και ενώ αρχικά είχε γίνει η προσαγωγή του, στη συνέχεια αυτή μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια. Και θα μεταφερθεί στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

kroatis
Ο νεαρός που εντοπίστηκε στην Κακαβιά


Επίσης, εφτά Κροάτες κρατούνται στα σύνορα των Ευζώνων και εξετάζεται η εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον νεαρό φίλαθλο της ΑΕΚ.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί προσήγαγαν νωρίτερα εννέα Κροάτες, τους οποίους εντόπισαν στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο «President» στους Αμπελόκηπους. Λίγη ώρα αργότερα, σε νεότερη ενημέρωση, αναφέρεται πως οι δύο από τους 9 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι τέσσερις συνελήφθησαν.

croatians-1


Η πρωινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

croatians-2
croatians-3


Με μαχαίρι τύπου καραμπίτ το μοιραίο χτύπημα στον 29χρονο Μιχάλη από τους χούλιγκανς

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έτυχε το βράδυ της Δευτέρας να βρίσκεται στο σημείο που «χτύπησαν» οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με την περίπτωσή του να φέρνει στη μνήμη την τραγωδία με τον Άλκη Καμπανό πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Και αυτό διότι ο άτυχος 29χρονος μαχαιρώθηκε, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΣΚΑΪ, με μαχαίρι τύπου καραμπίτ στη βραχιόνιο αρτηρία και αυτό ήταν το μοιραίο χτύπημα. Ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο Μιχάλης κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση 100 μέτρων και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», χωρίς να διαπιστώνεται ότι έφερε εμφανείς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως οι γιατροί που τον υποδέχθηκαν του έκαναν ΚΑΡΠΑ και έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να τον επαναφέρουν. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος επανήλθε για λίγο, ωστόσο κάποια λεπτά μετά έχασε τη μάχη.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Το δρομολόγιο του θανάτου των Κροατών χούλιγκανς μέσα από τέσσερις χώρες - Γιατί δεν τους σταμάτησαν στην Κακαβιά;

Φωτιές - meteo: Έρχεται τριήμερο με πολύ υψηλή επικινδυνότητα δασικών πυρκαγιών - Οι «κόκκινες» περιοχές

Τι είναι η βερβερίνη που υπόσχεται άμεσο αδυνάτισμα και γίνεται ανάρπαστη στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης