Σε ύφεση η φωτιά στην Κύπρο - Στις 10 φτάνει το πρώτο Canadair από Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Κύπρο - Στις 10 φτάνει το πρώτο Canadair από Ελλάδα

Κοντά στο χωριό Αψιού το μοναδικό ενεργό μέτωπο - Αν η κατάσταση εξελιχθεί ομαλά μπορεί να μη χρειαστεί να πετάξουν τα αεροπλάνα από Ελλάδα

fwtia-lemesos-arthrou
Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μετά από αναζωπύρωση ενός μετώπου που υπήρχε στη περιοχή Άλασσας κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου, βρίσκεται σε ύφεση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Όλο το βράδυ συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών, χώρισαν σε τομείς τους επικίνδυνους τομείς και τοποθέτησαν σωλήνες για μεταφορά νερού σε δύσβατες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα, τα οποία επικεντρώνονται στο μόνο ενεργό μέτωπο κοντά στο χωριό Αψιού.

Κύπρος-Φωτιά: Κάηκαν σπίτια - Εκκενώσεις περιοχών και ενεργοποίηση του rescEU

fwtia-lemesos-2

Βοήθεια έχει αποσταλεί από την Ιορδανία ενώ αναμένονταν και δύο αεροσκάφη Canadair από την Ελλάδα. Ειδικότερα όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, το πρώτο Canadair από την Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να καταφτάσει στις 10 το πρωί, ενώ το δεύτερο στις 5 το απόγευμα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά θα πετάξουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα, αν η κατάσταση εξελιχθεί ομαλά. Βοήθεια έχει προσφέρει και ο Λίβανος ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Ισραήλ, κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στην περιοχή επιβαίνει ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, ως υπεύθυνος συντονιστής για την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Κλείσιμο
fwtia-lemesos-1
fwtia-lemesos-3


Ο κ. Γρηγορίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα πτητικά μέσα ενώ στην περίμετρο της φωτιάς βρίσκονται πολλές δυνάμεις για έλεγχο και επιτήρηση».

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα αίτια της πυρκαγιάς η οποία έχει κάψει χαμηλή βλάστηση.

Προληπτικά έγιναν εκκενώσεις κάποιων οικισμών, με τους κατοίκους να μεταφέρονται στο χωριό Λιμνάτι, στο οποίο δεν παρουσιαζόταν ιδιαίτερος κίνδυνος. Υπήρξαν ζημιές σε κάποια κτίσματα χωρίς όμως να θεωρούνται σημαντικές.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «ασύμμετρος Αύγουστος» της Ουκρανίας: Πόλεμος φθοράς με drones και πυραύλους με φόντο την Κριμαία

Τι αλλάζει σε πρόστιμα, ψηφιακή κάρτα και ωράριο απασχόλησης με το νέο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ - Η πρόγνωση μέχρι και τις 15 Αυγούστου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης