Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Petar βρίσκονται από το μεσημέρι του Σαββάτου περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου αλλά και της Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα καταρρακτώδεις βροχές σύμφωνα με το meteo.gr σημειώνονται αυτή την ώρα σε Ιθάκη, Λευκάδα, σε περιοχές της Άρτας ενώ βροχές σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Ακόμη από τις 17:50 έως και τις 18:20 σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και στην Κεφαλονιά, ενώ νωρίτερα έβρεξε σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πάργα, Θεσπρωτία και Φλώρινα. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα εστάλη μήνυμα 112 στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στα Σύβοτα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Δείτε τον χάρτη:
Που θα «χτυπήσει» περισσότερο η κακοκαιρία
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
Κλείσιμο
α. άμεσα η περιοχή Κέρκυρας – Παξών
β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία
γ. από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία
δ. από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.