Καιρός: Νέα 44αρια από σήμερα, τοπικές μπόρες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά

Καιρός: Νέα 44αρια από σήμερα, τοπικές μπόρες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά

Τους 44 θα δείξουν σήμερα τα θερμόμετρα σε αρκετές περιοχές  - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Collage_Maker-25-Jul-2023-05-57-AM-1240
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται από σήμερα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και αύριο, Τετάρτη, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Ειδικά για την Τετάρτη ο Σάκης Αρναούτογλου ζητά προσοχή και αναβάθμιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά)  «καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρα ίσως και τα 8 Μποφόρ, ενω αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

arnaoutoglou


Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 39 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 23 έως 40-42 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 21 έως 42-43 και τοπικά 44-45 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και ενδεχομένως τοπικά 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στην Κέρκυρα 5 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cual4yse1aah)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα παραθαλάσσια νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 23 με 38 με 39 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 42 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 38 και στη νότια Κρήτη έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuak3zzpezi9)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός, όμως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά απο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, συνοδευόμενες πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν και στη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το νότιο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα της Τρίτης και θα φτάσει στα ηπειρωτικά 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023
Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 ως 8 βαθμούς) και δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στην Κάρυστo: Αγνοείται κάτοικος του Πλατανιστού - Καίγονται σπίτια

Αριδαία: Θρήνος για 50χρονο που κατέρρευσε και πέθανε σε πισίνα στα Λουτρά Πόζαρ

Κύπρος 49 χρόνια μετά: Όταν ο «Αττίλας» μπήκε στο χωριό το καλοκαίρι του '74 - Η συγκλονιστική ιστορία δύο αδελφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης