Φωτιά στην Κάρυστo: Καίγονται σπίτια στο χωριό Πλατανιστός

Φωτιά στην Κάρυστo: Καίγονται σπίτια στο χωριό Πλατανιστός

 Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ και σπρώχνουν τις φλόγες προς την πόλη της Καρύστου

karistos-mak
Ένα καμένο σπίτι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασική έκταση στα χωριά νοτιοανατολικά της Καρύστου.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7), οι κάτοικοι του χωριού Πλατανιστός έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό με κατεύθυνση προς Κάρυστο.

Δείτε βίντεο:

Κάρυστος Φωτιά


Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό με αποτέλεσμα ένα σπίτι να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρεις ακόμη κατοικίες. 

Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη και για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας το οποίο ζητούσε από όσους βρίσκονταν εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Δείτε φωτογραφίες:

karistos__1_
karistos__2_
karistos__3_

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται σε μια έκταση από τους Αγιούς μέχρι τον Πλατανιστό όπου απειλεί τα πρώτα σπίτια την ώρα που ένα Erickson συνεχίζει να επιχειρεί από αέρος για να περιορίσει το πύρινο μέτωπο. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ και σπρώχνουν τις φλόγες προς την πόλη της Καρύστου.

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» λέει ο περιφερειάρχης Στερεάς

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Μπορέσαμε να συγκρατήσουμε την ορμή της φωτιάς στην Κάρυστο προς το χωρίο Ποτάμι και εν μέρει προς το χωριό Πλατανιστός. Είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς το χωρίο Λιβάδι και την Κάρυστο, αλλά απέχει από κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις μπόρεσαν και περιόρισαν τη φωτιά στον Κοντοδεσπότι της Εύβοιας και ήδη την έχουν οριοθετήσει, ενώ πριν λίγο οριοθέτησαν άλλη μία φωτιά που εξερράγη στη Ριτσώνα της Εύβοιας και χρειάστηκε επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Κάλαθος

Θήβα: Φωτιά κοντά σε σπίτια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χαλκιδική: 49χρονος πεζός σκοτώθηκε σε τροχαίο που δεν ενεπλάκη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης