Πάργα: Ξυλοκόπησαν με κοντάρι από τσουγκράνα εργαζόμενο σε beach bar επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Πάργα: Ξυλοκόπησαν με κοντάρι από τσουγκράνα εργαζόμενο σε beach bar επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Τι καταγγέλλει το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας – Έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες

parga1
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού με κοντάρι τσουγκράνας έπεσε ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο – beach bar, στην Πάργα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων ΕπισιτισμούΤουρισμού Πάργας, ο ξυλοδαρμός έγινε επειδή ο εργαζόμενος ζήτησε τα δεδουλευμένα του.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΕπισιτισμόΤουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ο εργαζόμενος «έχει αναγγελία πρόσληψης στο “ΕΡΓΑΝΗ” στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσο τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα “μαύρα”!»

«Οι προσβολές καθημερινές και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας, μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα. Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο. Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουμε ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες», αναφέρει η ΠΟΕΕΤ.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο twitter ότι με άση την ενημέρωση που είχε από την Επιθεώρηση Εργασίας, δεν έχει υπάρξει καταγγελία. Ο κ. Γεωργιάδης παρακάλεσε « εάν μπορεί κάποιος ας κάνει την καταγγελία με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να υπάρχει ο προβλεπόμενος έλεγχος αμέσως». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη


Κλείσιμο
Για την είδηση που κυκλοφορεί για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα κλπ από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεωρήσεως Εργασίας έμαθα ότι: «Σε καμμία υπηρεσία μας στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει καταγγελία». Παρακαλώ πολύ εάν μπορεί κάποιος ας κάνει την καταγγελία με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να υπάρχει ο προβλεπόμενος έλεγχος αμέσως




Ειδήσεις σήμερα:


Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης