Δήμος Αθηναίων: Πετάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπ. Τουρισμού το «μπαλάκι» για τους αυθαίρετους ορόφους στο ξενοδοχείο Coco-Mat

Δήμος Αθηναίων: Πετάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπ. Τουρισμού το «μπαλάκι» για τους αυθαίρετους ορόφους στο ξενοδοχείο Coco-Mat

Δεν είναι αρμοδιότητά μας να τους κατεδαφίσουμε και να προβούμε στη σφράγιση της επιχείρησης λένε από τον Δήμο Αθηναίων

xenodoxeio-coco-mat
Την ευθύνη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το υπουργείο Τουρισμού για το γεγονός οτι αφενός δεν έχουν κατεδαφιστεί οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο Coco-Mat και αφετέρου δεν έχει «σφραγιστεί» η επιχείρηση ως παρανομούσα ρίχνει ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δίνει περιθώριο τριών μηνών για να προχωρήσει η κατεδάφιση, από τον Δήμο Αθηναίων επισημαίνουν ότι η μοναδική υποχρέωση των υπηρεσιών του ήταν «η ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ' αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «ρητώς η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών».

Τονίζεται, τέλος, από τον Δήμο Αθηναίων ότι «το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για το ξενοδοχείο Coco Mat:

Με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης «Μπλε Κέδρος», από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ' αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία.

Ρητώς δε, η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχεδόν μια ώρα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια η Λέσλι Βαν Χούτεν, βασικό μέλος της αίρεσης Μάνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης