Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή αναστολή πληρωμής του προστίμου €6 εκατ. για το ξενοδοχείο Ευμορφίδη

Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή αναστολή πληρωμής του προστίμου €6 εκατ. για το ξενοδοχείο Ευμορφίδη

Από αύριο κιόλας ο δήμος Αθηναίων μπορεί να εισπράξει το πρόστιμο, που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ για ξενοδοχείο Coco-mat Athens, κάτω από την Ακρόπολη

coco-mat-hotels-2
Απορρίφθηκε το αίτημα της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρίας «Μπλε Κέρδος Α.Ε.» συμφερόντων αδερφών Ευμορφίδη (Coco-mat) που συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εταιρία, μέσω του νομικού εκπροσώπου της, κ. Πάνου Λαζαράτου, ζητούσε να διαταχθεί η αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων, δηλαδή η αναστολή πληρωμής του προστίμου ανέγερσης ύψους περίπου 4 εκατομυρίων ευρώ και προστίμου διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ για το προνομιακό από άποψης θέας προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ξενοδοχείο Coco-mat Athens Bc.

Ο νομικός εκπρόσωπος της «Μπλε Κέρδος Α.Ε.» ζητούσε την αναστολή πληρωμής του προστίμου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης αναστολής εκτέλεσης, όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι από αύριο κιόλας ο δήμος Αθηναίων μπορεί να εισπράξει το ανωτέρω πρόστιμο. Σημειώνεται ότι στις 10 Μαΐου δικάζεται η αίτηση αναστολής της πράξης βάσει της οποίας επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στο ξενοδοχείο των αδερφών Ευμορφίδη.

Πάντως η υπόθεση, που έφτασε να γίνει θέμα και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης κατά το παρελθόν, θα έχει μεγάλη συνέχεια, τόσο λόγω των υψηλών προστίμων που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία, όσο και γιατί έχει φτάσει για ακόμη μία φορά στο ΣτΕ, αλλά και λόγω της πρόσφατης απόφασης του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ερμηνεία των διατάξεων που διέπουν το επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων στην περιοχή.

Το επίμαχο ακίνητο ανήκει στην «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ», που ελέγχεται από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Συγκεκριμένα, το οικόπεδο επί της οδού Φαλήρου 5 αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 με αξία κτήσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2,9 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε στην ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου που ολοκληρώθηκε το 2019.


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα πενήντα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές


Ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι»

H μία asexual, η άλλη με αγόρι: Σιαμαίες δίδυμες εξηγούν πώς «λειτουργεί» η προσωπική τους ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης