Κέρκυρα: Δεύτερη νεκροψία ζητούν οι φιλόζωοι για το άλογο - «Η καταπόνηση στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο»

Κέρκυρα: Δεύτερη νεκροψία ζητούν οι φιλόζωοι για το άλογο - «Η καταπόνηση στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο»

Η πρώτη νεκροψία έδειξε ότι το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο και ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια

alogo_kerkyra_mak
Τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας με δικό τους κτηνίατρο στο άλογο που ξεψύχησε στην Κέρκυρα ζητούν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης.

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, όπως μεταδίδει το ThessToday.gr, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη δηλώνει στο Τhesstoday ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του». Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Μάλιστα, θα γίνει  μαζική αυτοκινητοπομπή αύριο στα Χανιά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλογα που πραγματοποιούν περιηγήσεις στο λιμάνι Χανίων.

Τι έδειξε η πρώτη νεκροψία

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την νεκροψία, δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης του αλόγου που κατέρρευσε και ξεψύχησε χθες (6/7) το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο στην πόλη της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

Μάλιστα οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στην διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίηση του ζώου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Γεωργιάδης: «Kόφτες» στις παρακρατήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους - «Δεν πρέπει να τους τιμωρούμε»

Χαλκιδική: «Νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα» λέει ένας από τους ανήλικους που πυροβόλησε ο 70χρονος

Φθιώτιδα: Η στιγμή που ο 50χρονος βουτά στη θάλασσα για να σώσει την 64χρονη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης