Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Στον ηλικιωμένο αμαξά επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ - Το άτυχο ζώο έχασε τη ζωή του ενώ ανέβαινε δύσκολη ανηφόρα με τουρίστες στην άμαξα - Δείτε βίντεο

alogo_
Συνελήφθη σήμερα το πρωί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου) ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων.

Με σύνθημα «να μην γίνει η Κέρκυρα Σαντορίνη», οι διοργανωτές ζήτησαν δικαίωση για το άλογο που άφησε χτες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας: «Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11.00 με 19.00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους».

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, σύμφωνα με το MEGA, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Κατά πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια δύσκολη ανηφόρα ενώ στην άμαξα με το άλογο επέβαιναν τουρίστες.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctvlocjdjxip)


Σύμφωνα με την ΕΡΤ η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του αλόγου προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα. Οι κτηνίατροι τόσο από το δημόσιο κτηνιατρείο όσο και ιδιώτες που έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίησή του.

Από το περιβάλλον του 80χρονου που κρατείται λένε ότι το άλογο είχε επανέλθει πρώτη ημέρα στη δουλειά καθώς είχε περάσει μια ασθένεια.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και στο οποίο φαίνονται αμαξάδες να προπηλακίζουν έναν ποδηλάτη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ενώ το άλογο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Απόλυτη εγρήγορση, θα πάρουμε νέα αεροσκάφη και ελικόπτερα» - Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Καιρός: Γιατί ο πλανήτης «βράζει» με θερμοκρασίες ρεκόρ - Πλησιάζει ο καύσωνας και την Ελλάδα

National Geographic: Το ταξίδι στον κόσμο τελειώνει μετά από 135 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης