Κέρκυρα: Καταγγελία ότι ο 80χρονος αμαξάς μαστίγωνε το άλογο πριν το ζώο να ξεψυχήσει

Κέρκυρα: Καταγγελία ότι ο 80χρονος αμαξάς μαστίγωνε το άλογο πριν το ζώο να ξεψυχήσει

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης - Κρατείται ο 80χρονος αμαξάς

alogo_xr
Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες θανάτου του αλόγου που ξεψύχησε στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο 80χρονος αμαξάς φέρεται να μαστίγωνε το ζώο λίγο πριν αυτό να καταρρεύσει.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, σύμφωνα με το MEGA, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Κατά πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια δύσκολη ανηφόρα ενώ στην άμαξα με το άλογο επέβαιναν τουρίστες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctvlocjdjxip)


Σύμφωνα με την ΕΡΤ η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του αλόγου προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα. Οι κτηνίατροι τόσο από το δημόσιο κτηνιατρείο όσο και ιδιώτες που έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίησή του.

Από το περιβάλλον του 80χρονου που κρατείται λένε ότι το άλογο είχε επανέλθει πρώτη ημέρα στη δουλειά καθώς είχε περάσει μια ασθένεια.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και στο οποίο φαίνονται αμαξάδες να προπηλακίζουν έναν ποδηλάτη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ενώ το άλογο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.



Κλείσιμο
Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας με σύνθημα «η Κέρκυρα να μην γίνει Σαντορίνη» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί εως τις 7 το απογευμα.

Ειδήσεις σήμερα:


Survivor All Star: Ο Σάκης νίκησε τον πρώτο αγώνα κατάταξης και... κλείδωσε τη συμμετοχή του στον ημιτελικό - Δείτε βίντεο

Άρση ασυλίας για τον Γιώργο Κύρτσο - Στο εδώλιο για χρέη στο Δημόσιο

Το παρασκήνιο της παραίτησης Τσαπανίδου - Στο κάδρο της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ ως «προσωπική επιλογή Τσίπρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης