Δολοφονία 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Δύο Ρομά θα δικαστούν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Δολοφονία 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Δύο Ρομά θα δικαστούν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι δύο  -  Γνώριζαν πως οι πράξεις τους ενδέχεται να προκαλούσαν το θάνατο κάποιου στην περιοχή

marios_menidi
Ανακουφισμένοι νιώθουν οι γονείς του μικρού Μάριου, που δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις 8 Ιουνίου του 2017, στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο δυο Ρομά θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον αδόκητο θάνατο του Μάριου.

«Επιτέλους οι διωκτικές και δικαστικές αρχές έστω και 6 ολόκληρα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου, παραπέμπουν σε δίκη τα πρόσωπα, οι ενέργειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια της παιδικής ζωής. Είναι πλέον θέμα ημερών και εκτιμώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα προσδιοριστεί η δίκη. Οι γονείς νιώθουν μια ανακούφιση έστω και με αυτή την υπέρμετρη καθυστέρηση που δυο φυσικά πρόσωπα παραπέμπονται για τους άσκοπους πυροβολισμούς από τους προέκυψε ο αδόκητος θάνατος του μικρού Μάριου» αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεόδωρος Μαντάς.

Οι δυο Ρομά βρίσκονταν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο από το προαύλιο του οποίου προήλθαν οι πυροβολισμοί και η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον 11χρονο Μάριο Σουλούκο. Σύμφωνα με το βούλευμα και οι δυο δράστες πυροβολούσαν στον αέρα γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου αφού βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται πλέον στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την κατηγορία ο πρώτος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στην προκαταρκτική εξέταση και πριν τους εργαστηριακούς ελέγχους οι δυο είχαν καταθέσει στις αρχές αρνούμενοι κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Έξι χρόνια μετά όμως η Δικαιοσύνη τους στέλνει στο εδώλιο αφού όπως αναφέρει το βούλευμα “ο πρώτος εξ αυτών στις Αχαρνές Αττικής στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, γνώριζε ότι από την πράξη του ενδέχεται να σκοτώσεις άλλον και το αποδέχτηκε. Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οδού … οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή, (γνώριζε ότι) ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο. Το γεγονός αυτό το αποδέχθηκε και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη – όπως αναφέρεται – των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία… Βολίδα του παραπάνω όπλου του έπληξε τον ως άνω ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του».

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο το βούλευμα αναφέρει: «Στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με απόφαση του, είχε απορρίψει ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν ήθελε να πληρώσει στην οικογένεια του μικρού Μάριου την αποζημίωση των 490.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Τότε ο πατέρας του Μάριου κ. Θανάσης Σουλούκος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση, αλλά όχι δικαίωση, αφού το παιδί του δεν γυρίζει πίσω. «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας. Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Πλέον οι γονείς οι μικρού Μάριου νιώθουν μια ανακούφιση με την παραπομπή σε δίκη των δυο ατόμων, χωρίς βέβαια αυτό να απαλύνει τον πόνο τους για τον άδικο χαμό του Μάριού τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές

Όταν ο παιδόφιλος Τζίμι Σάβιλ πήγε να αποπλανήσει την Αμάντα Χόλντεν σε νεαρή ηλικία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης