Απάτη με πρόσχημα το power pass και λεία 24.000 ευρώ στην Πάτρα

Απάτη με πρόσχημα το power pass και λεία 24.000 ευρώ στην Πάτρα

Η 62χρονη «τσίμπησε» το δόλωμα και είδε το μεγάλο ποσό να εξαφανίζεται από τον λογαριασμό της

scam_phone
Θύμα μιας ακόμη απάτης μέσω τηλεφώνου έπεσε μια 62χρονη γυναίκα στην Πάτρα, όταν της τηλεφώνησε ένας άνδρας που της συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και την διαβεβαίωσε ότι δικαιούται το επίδομα του power pass, παρ' όλο που η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων έχει λήξει εδώ και δυο μήνες!

Η 62χρονη «τσίμπησε» το δόλωμα ότι της αντιστοιχεί ποσό ύψους 750 ευρώ και, όταν ο απατεώνας της έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, έκανε το λάθος να ανοίξει τον σύνδεσμο που περιείχε και να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στον λογαριασμό της. Λίγο αργότερα, δοκίμασε οδυνηρή έκπληξη, καθώς διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό της είχε μεταφερθεί σε άλλον το μεγάλο ποσό των 23.870 ευρώ. Αμέσως, η 62χρονη υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια που ερευνά την υπόθεση.

Απάτη και με επιστροφή φόρου

Άλλη μια τηλεφωνική απάτη αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο με θύμα έναν 46χρονο που έχασε όσα χρήματα είχε στον λογαριασμό του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως υπάλληλος της τράπεζας στην οποία έχει τις καταθέσεις του, κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται επιστροφή φόρου και του έστειλε ένα μήνυμα που περιείχε ένα link, με το οποίο οδηγήθηκε σε διαδικτυακό περιβάλλον όμοιο με της τράπεζας.

Όταν ο 46χρονος πληκτρολόγησε τους απόρρητους προσωπικούς κωδικούς του e-banking, παραχώρησε στον απατεώνα πρόσβαση στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια που ερευνά για να ταυτοποιήσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.




Ειδήσεις σήμερα:

«Θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα» - Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε στην Κηφισιά ο Μητσοτάκης

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις


-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης