Χίλια δέντρα για τη Γη μας!

Χίλια δέντρα για τη Γη μας!

Η Βίκος Α.Ε. γιορτάζει την Ημέρα της Γης με την προσφορά 1.000 καρποφόρων δέντρων στην Β. Εύβοια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

vikos1

Sponsored Content

Κάθε χρόνο, η Ημέρα της Γης που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, αποτελεί μία ημέρα κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Το κοινό μας σπίτι γιορτάζει και οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε αυτό όπως μπορούμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο και η εταιρεία Βίκος δίνει το παράδειγμα με την προσφορά 1.000 καρποφόρων δέντρων στην Β. Εύβοια, όπως έκανε και πέρσι.
DSC05513
1000 καρποί αγάπης για την Βόρεια Εύβοια
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 στην περιοχή, το καταπράσινο τοπίο με τις ελιές, τα πεύκα και τα χιλιάδες λουλούδια άλλαξε χρώμα και έγινε μαύρο. Μπορεί όμως να γίνει και πάλι όπως και πριν με τη βοήθεια όλων μας.

Η Βίκος Α.Ε. σε συνεργασία με τη we4all, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην Βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών, δωρίζοντας και δενδροφυτεύοντας, χίλια καρποφόρα δέντρα, με σκοπό να αποκατασταθεί, όχι μόνο το πράσινο της φύσης, αλλά και μέρος του εισοδήματος που έχασαν οι κάτοικοι, λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή τους.

Με τον εθελοντισμό να αποτελεί εμπνευστή και πολυτιμότερο αρωγό, σε κάθε δράση της εταιρείας, ένας ακόμη σπόρος για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας φυτεύτηκε με την ελπίδα οι καρποί που θα αποφέρει να κρατήσουν ζωντανή τη φύση, αλλά και τον πολύτιμο αγροτικό πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.

Κλείσιμο
Οι εθελοντές ενώνοντας τα χέρια και τον ενθουσιασμό τους, φύτεψαν ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, και άλλα καρποφόρα φυτά, δίνοντας μία ανάσα οξυγόνου στους κατοίκους και μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον των επόμενων γενεών
DSC05647
10.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα
Η εταιρεία Βίκος υλοποιεί σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, λειτουργώντας ανταποδοτικά στην κοινωνία μέσα στην οποία δρα κι αναπτύσσεται. Παράλληλα, με το επιχειρηματικό της έργο, βρίσκεται σε μία διαρκή προσφορά προς το οικοσύστημα και την κοινωνία, γιατί όπως το νερό, ως σύμβολο της αειφορίας, ρέει ασταμάτητα και δίνει ζωή στη ζωή, έτσι και η προσφορά της για τον «Άνθρωπο», την «Ανάπτυξη» και την «Αειφορία» είναι διαρκής. Για την προστασία του οικοσυστήματος στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις και μέσω της συνεργασίας της με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all συμμετέχει σε δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
DSC05602

Οι δενδροφυτεύσεις που έχει πραγματοποιήσει χρονολογούνται από το 1996 και μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί πάνω από 10.000 δέντρα. Η συνεργασία της εταιρείας Βίκος με την we4all είναι διαρκής. Από τον Απρίλιο του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω δράσεις:
22/04/2021: Δενδροφύτευση για την Ημέρα της Γης, στην Ανάβυσσο, με 1.000 δέντρα
06/11/2021: 2η Πανελλήνια Εθελοντική φύτευση στο Γαλάτσι, με 1.300 δέντρα
28/04/2022: Δενδροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καρποφόρων δέντρων στην Β. Εύβοια, με 1.000 δέντρα
05/11/2022: 3η Πανελλήνια Εθελοντική φύτευση στο Πανόραμα Βούλας, με 1.000 δέντρα
06/04/2023: Παραδόθηκαν συνολικά 1.000 καρποφόρα δέντρα στην Β. Εύβοια για την Ημέρα της Γης

Η εταιρεία Βίκος, βρίσκεται σε μία αδιάκοπη ροή δράσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιώσιμης περιβαλλοντικής πολιτικής, αποδεικνύοντας ότι εδώ και 30 χρόνια είναι ένα με τη φύση.
DSC05824
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης