Πάσχα 2023: Ξεκίνησε η έξοδος για το Πάσχα, γεμάτα φεύγουν πλοία, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα - Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Πάσχα 2023: Ξεκίνησε η έξοδος για το Πάσχα, γεμάτα φεύγουν πλοία, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα - Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Σε ποιες περιοχές θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα με ομπρέλες - Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία στις εθνικές οδούς

peiraias-limani-eksodos
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ξεκινά το μεγαλύτερο πρώτο «κύμα» εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα με την τροχαία να προχωρά σε μέτρα για την κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς και τα πλοία, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα αεροπλάνα να αναχωρούν γεμάτα από τα λιμάνια, τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και τα αεροδρόμια με την πρόγνωση του καιρού να είναι ευοίωνη.

Στην κίνηση στους δρόμους, αυτή την ώρα τα κυριότερα προβλήματα στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής εντοπίζονται στον Κηφισό στην άνοδο από Μπουρνάζι μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια και στην έξοδο της Αθηνών Κορίνθου από Χαϊδάρι μέχρι Σκαραμαγκά.

Επίσης πολύ αυξημένη η κίνηση στην περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Αττική Οδό.

exodospasxa-alimou


Κλείσιμο
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα περισσότερα δρομολόγια για Κυκλάδες αναχωρούν πρωινές ώρες.

peiraias-kinisi


Δείτε την κυκλοφορία στους δρόμους, πατώντας ΕΔΩ.


Στον Πειραιά νωρίς το πρωί ο Πλακιωτάκης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, βρέθηκε νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.


«Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί, οχι μονο με τακτικούς, αλλα και με έκτακτους ελέγχους, ολα τα πλοία της ακτοπλοιας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατων, αλλά και των πληρωμάτων, ειναι παντα σταθερη μας προτεραιοτητα».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvbx2ox3f8h)

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πρόσθεσε: «Καλο ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους».

Μαζί με τον κ. Πλακιωτάκη, στο Λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Σημειώνεται ότι σήμερα Μ.Πέμπτη από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Χθες, Μ.Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες.Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crvclkmlm0ip)


Χαρακτηριστικοί του μεγέθους της εξόδου οι αριθμοί για το δρομολόγιο του Blue Star Δήλος με το οποίο το πρωί ταξιδεύουν 2400 επιβάτες και 367 ΙΧ. Σημειώνεται ότι σήμερα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής αναμένεται να ταξιδέψουν 37.000 ταξιδιώτες προς νησιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα, για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας για καμπίνες, ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων για τις άλλες θέσεις, για τη Χίο και τη Μυτιλήνη υπάρχει 100% πληρότητα στις καμπίνες και διαθεσιμότητα για τις άλλες θέσεις, για την Κρήτη υπάρχει πληρότητα 60% ενώ για τον Αργοσαρωνικό λόγω των πολλών δρομολογίων υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvb54tsdb41)


Παρόμοια η κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό από όπου αναμένεται σήμερα να αναχωρήσουν 510 προγραμματισμένα δρομολόγια ενώ όπου παραστεί ανάγκη θα δρομολογηθούν και έκτακτες αναχωρήσεις.

Ο ίδιος αριθμός δρομολογίων είναι προγραμματισμένος και για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ενώ για το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία που θα φύγουν από τον Κηφισό θα είναι λιγότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση στα ΚΤΕΛ είναι μεγαλύτερη από ό,τι πέρυσι και λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με το 2022.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvbibcjao5l)


Γεμάτα και τα αεροπλάνα

Με πληρότητες ακόμη και στο 100% φεύγουν τα αεροσκάφη από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση. Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθές την Μ. Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και την Μ.Παρασκευή, ενώ οι επιστροφές εστιάζουν κυρίως στις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4.

Για τους Ελληνες και δή στο δίκτυο εσωτερικού, στους top προορισμοί από την Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean.

Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το… κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Επί ποδός είναι και η Τροχαία για τη μεγάλη έξοδο καθώς από σήμερα τίθενται σε ισχύ μέτρα για την κίνηση στις εθνικές οδούς.

Συγκεκριμένα από τις 3 μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 10 το βράδυ για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους σε:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
  • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης είχαν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Ειδικότερα την Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 29.110. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα. Από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960. Κατά τα ίδιες μέρες πέρυσι είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα, αντίστοιχα.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ολυμπία Οδός στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών αναμένεται κίνηση

Κατά την έξοδο
  • - τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ και
  • - τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα


Κατά την επιστροφή
  • - την Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ και
  • - την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ


 Πώς θα κάνουμε Πάσχα - Η εξέλιξη του καιρού

Με καλό καιρό και ανέμους που δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ θα συνεχιστεί σήμερα η έξοδος των εκδρομέων, όμως από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, το σκηνικό θα αλλάξει καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι στη βορειοδυτική Ελλάδα με ένα γρήγορο πέρασμα από τα κεντρικά και βόρεια. Τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια περιφοράς του Επιταφίου εκτιμάται ότι σε πολύ λίγες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές.

Αν και το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, βροχές θα συναντήσουν όσοι έχουν αποφασίσει να εκδράμουν στα νησιά του Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις και βροχές από το πρωί στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Βροχές αναμένονται και στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου. Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα οι βροχές θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί ιδιαίτερα κατά τις ημέρες επιστροφής των εκδρομέων, Δευτέρα και Τρίτη.

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μεγάλη Παρασκευή, αγγίζοντας τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Οι δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 5-6 μποφόρ θα στραφούν σήμερα σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Δείτε live σε ποιες περιοχές θα βρέξει







Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών θα αυξηθούν από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 22, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 4 έως 22, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 5 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 21, στις Κυκλάδες από 8 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruq9ssbm8p5)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruq6q6nhtbd)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023
Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ύφεση των φαινομένων στα δυτικά από αργά το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και τα νότια και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι πιθανόν τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της όπου δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν από το βράδυ στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023
Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17-04-2023
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και αργότερα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να βγει από τη φυλακή - «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

Πύργος: Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης - Δύο συλλήψεις για «ροζ» ραντεβού

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 62χρονο να τσακώνεται με δημοτικούς αστυνομικούς λίγο πριν χτυπήσει τον έναν με το ΙΧ του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης