Βουδισμός: Στη Ροδόπη 9 μοναχοί που σκοπεύουν να διασχίσουν την Ευρώπη... με τα πόδια (φωτογραφίες)

Βουδισμός: Στη Ροδόπη 9 μοναχοί που σκοπεύουν να διασχίσουν την Ευρώπη... με τα πόδια (φωτογραφίες)

Τελικός προορισμός το Παρίσι, όπου θα  διοργανώσουν εκδήλωση για τη δύναμη του διαλογισμού στον πύργο του Άιφελ

voudistes_monaxoi_rodopi_parisi_α_grtimes_eidiseis1-1
Ένα ιδιαίτερο ταξίδι με τελικό προορισμό το Παρίσι στο οποίο σκοπεύουν να βρίσκονται σύμφωνα με το πρόγραμμα τους στις 16 Ιουνίου, έχουν ξεκινήσει εννέα βουδιστές μοναχοί που ξεκίνησαν περπατώντας από την Τουρκία και αφού διασχίσουν σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη σκοπεύουν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Οι εννέα μοναχοί έφτασαν χθες μέσω Τουρκίας στην Ροδόπη κι αφού επισκέφθηκαν τον ποταμό Λίσσο στη συνέχεια διανυκτέρευσαν σε ξενώνα του χωριού Ξυλαγανή, προκαλώντας το ενδιαφέρον και το θαυμασμό της ιδιοκτήτριας, Λαμπρινής Παπαδοπούλου, η οποία μιλά στο GRTimes, γι’ αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία της επαφής της με τους βουδιστές μοναχούς.

voudistes_monaxoi_rodopi_parisi_α_grtimes_eidiseis2
voudistes_monaxoi_rodopi_parisi_α_grtimes_eidiseis5


«Η αλήθεια είναι ότι δεν επρόκειτο για κάτι προγραμματισμένο. Οι μοναχοί ξεκίνησαν από την Τουρκία τον Μάρτιο όπου τους κάλεσαν να προσευχηθούν για τα θύματα του μεγάλου σεισμού και έχουν ως τελικό προορισμό το Παρίσι όπου σύμφωνα με το πρόγραμμά τους αναμένεται να φτάσουν στα μέσα Ιουνίου. Φτάνοντας στον ποταμό Λίσσο, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο κατάλυμα που διαθέτω εδώ στην Ξυλαγανή» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα, το περιπατητικό πρόγραμμα των βουδιστών μοναχών, εκτός από τις επισκέψεις στην Τουρκία και την Ελλάδα, περιλαμβάνει το πέρασμά τους από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Σλοβενία, την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρώμη για να καταλήξουν στις 16 Ιουνίου στο Παρίσι, όπου θα διοργανώσουν εκδήλωση στον πύργο του Άιφελ, για τη δύναμη του διαλογισμού.

voudistes_monaxoi_rodopi_parisi_α_grtimes_eidiseis8-1
voudistes_monaxoi_rodopi_parisi_α_grtimes_eidiseis22


Περπατούν κάθε μέρα επί 10 ώρες - Ο στόχος του ταξιδιού

«Στόχος τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, είναι να συναντήσουν ανθρώπους, να μιλήσουν μαζί τους για την ειρήνη και ταυτόχρονα να διδάξουν την αυτοσυγκέντρωση μιας καλής πράξης και της σωστής συμπεριφοράς, γενικότερα να μεταδώσουν θετικά στοιχεία στον κόσμο. Πάνω σ’ αυτό μας είπαν ότι "εμείς περπατάμε και κουράζεται μεν το σώμα, αλλά πάντα στο τέλος έρχεται η ευεξία της ολοκλήρωσης ενός εγχειρήματος, η ηθική ικανοποίηση και η ψυχική ευημερία"» υπογραμμίζει η Λαμπρινή Παπαδοπούλου.



Να σημειωθεί ότι οι μοναχοί περπατούν καθημερινά επί δέκα ώρες, ενώ μέσα σε όλα τα άλλα μετά το τέλος της διαδρομής, θα έχουν τραβήξει πλάνα τα οποία θα συνθέσουν ένα ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, από τηλεοπτικό κανάλι της πατρίδας τους και συγκεκριμένα το ΤΑΙ TV.

voudistes_monaxoi_rodopi_α_grtimes_eidiseis
voudistes_monaxoi_rodopi_α_grtimes_eidiseis1
Κλείσιμο


«Για τις ανάγκες αυτού του ντοκιμαντέρ, μου ζήτησαν και εμένα να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις, όπως νομίζω θα μιλήσουν και με άλλους ανθρώπους από τα κράτη τα οποία θα επισκεφθούν. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, μοναδική, την οποία απόλαυσε και ο γιος μου με την παρέα του, όταν συναντήθηκαν και τους εξήγησαν πώς να χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Παράλληλα τους ζήτησαν να διαλογίζονται κάθε μέρα, γεγονός που θα βελτιώσει πάρα πολύ τη συμπεριφορά τους» κατέληξε η ιδιοκτήτρια καταλύματος στην Ξυλαγανή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή, μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή

Ozempic: Καμπανάκι από τους φαρμακοποιούς για την «υστερία» με φάρμακο - «Την πληρώνουν οι διαβητικοί»

NASA: Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη - Χώροι άθλησης και... θερμοκήπιο (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης