Πάσχα: Ανήλικοι προμηθεύονται δυναμιτάκια και δίνουν μαθήματα χρήσης στο tiktok!

Πάσχα: Ανήλικοι προμηθεύονται δυναμιτάκια και δίνουν μαθήματα χρήσης στο tiktok!

Δείτε βίντεο - Παιδιά 10 ετών, δίνουν οδηγίες χρήσης και στη συνέχεια τα ανάβουν ρισκάροντας άμεσα να τραυματιστούν

803428
Εντατικούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα για να παταχθεί η διακίνηση και η εμπορία των παράνομων βεγγαλικών - κροτίδων πραγματοποιεί η Αστυνομία. Οι έλεγχοι επεκτείνοντσαι και στο διαδίκτυο καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχει συλληφθεί ένας 35χρονος που διακινούσε παράνομα βεγγαλικά μέσω διαδικτύου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 700 βεγγαλικά ενώ άλλοι 4 άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ρέντη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 4.000 δυναμιτάκια, δυναμίτες και φωτοβολίδες.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέσω του διαδικτύου δεν πραγματοποιείται μόνο η παράνομη διακίνηση των βεγγαλικών αλλά γίνονται ακόμα και επιδείξεις για τη χρήση εκρηκτικών υλών από ανήλικους!

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του MEGA, που συνοδεύεται από βίντεο, εμφανίζονται ανήλικοι να δίνουν μαθήματα χρήσης για κροτίδες, βεγγαλικά και δυναμιτάκια.

Κλείσιμο
Σε βίντεο που έφερε στο φως το MEGA, παιδιά, ακόμα και 10 ετών, δίνουν οδηγίες χρήσης και στη συνέχεια τα ανάβουν ρισκάροντας άμεσα να τραυματιστούν.





Σήμερα, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθοκάμπου εντόπισαν σε ορεινή τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθοκάμπου στη Σάμο, χαρτοκιβώτιο που περιείχε -6- οβίδες με πυρίτιδα. Οι οβίδες κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθοκάμπου Σάμου.

H καύση των βεγγαλικών τις ημέρες του Πάσχα και ιδιαίτερα μετά την Ανάσταση είναι ένα έθιμο το οποίο πολλοί επιμένουν να τηρούν, παρά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν με τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς, ακόμα και μόνιμα προβλήματα ακοής.

Μάλιστα, μέσα σε 20 χρόνια 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βεγγαλικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: «Μορατόριουμ» στο Αιγαίο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Συρμός του Προαστιακού παρέσυρε 16χρονο στον Ταύρο - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παίζει με... μέσο τον αδελφό του στο ΝΒΑ, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης