Θεσσαλονίκη: Με στρατιωτικά τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση

Θεσσαλονίκη: Με στρατιωτικά τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

stratiotiki_parelasi_thessaloniki__13_
Με στρατιωτικά πεζοπόρα τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.
Με στρατιωτικά τμήματα ολοκληρώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


stratiotiki_parelasi_thessaloniki__4_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__3_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__2_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__5_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__6_
Κλείσιμο

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομαχων «Παύλος Μελάς» με τα μέλη του να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ συνεχίστηκε με τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης από δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης και

Μια από τι στιγμές που ξεχώρισαν, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των πολιτιστικών συλλογών, ήταν όταν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων (Π.Ο.Π.Σ.), βροντοφώναξαν μπροστά από την εξέδρα των επίσημων «Ο πόντος ζει και τρέμει όλη η γη» κι έλαβαν θερμό χειροκρότημα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που γέμισαν από το πρωί τα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να τιμήσουν την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενώ πολλοί κρατούσαν στα χέρια ελληνικές.

Στην εξέδρα των επισήμων, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και της εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από δεκάδες μέλη του φοιτητικού συλλόγου «Ενίαια Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση» και κάποιος πολίτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν πανό και φώναζαν συνθήματα για τη τραγωδία στα Τέμπη, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες. Δεκάδες φοιτητές κρατούν στα χέρια μαύρα μπαλόνια και πλακάτ με συνθήματα όπως «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία». Τα μπαλόνια τα άφησαν συμβολικά στον αέρα πριν αποχωρήσουν από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η απόσταση από την εξέδρα των επισήμων ήταν μόλις 100 μέτρα ενώ επί τόπου βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν κάποιο απρόοπτο.
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__17_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__8_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__9_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__10_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__12_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__11_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__13_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__14_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__15_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__16_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__18_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__19_
stratiotiki_parelasi_thessaloniki__20_

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης και την ώρα που οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, ελάχιστα μέλη της «Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας», όπως αυτοαποκαλουνται, οι οποίοι βρίσκονταν μακριά από την εξέδρα των επίσημων, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα. Οι αστυνομικοί δεν τους άφησαν να περάσουν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί για να οριοθετησουν τους πολίτες και για λόγους ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, «η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου στέλνει μήνυμα πίστης και εθνικής υπερηφάνειας, μήνυμα ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Τιμούμε τους αγωνιστές της παλιγγενεσίας και ταυτόχρονα τους φύλακες των συνόρων μας που προστατεύουν τη γη και τις θάλασσές μας. Αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να υπηρετήσουν με σθένος, αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά, να σηκώσουμε ψηλά την πατρίδα και αυτό θα κάνουμε».

Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο, "αυτή η Ελλάδα που παρήλασε είναι η άλλη Ελλάδα των αξιών και των αγώνων του 1821 που στέκεται όρθια. Είναι αυτή που μας αξίζει. Χρέος μας να κρατάμε ψηλά αυτές τις ιδέες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους αγωνιστές του 1821, τους προγόνους μας"

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε: "Η επανάσταση του 1821 μάς εμπνέει, αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της αυτοπεποίθησης. Σήμερα είναι πολύ σημαντική μέρα και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Με θάρρος και συνέπεια θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια με πολλή δουλειά και λίγα λόγια να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030, σύγχρονοι και ανθρώπινοι".

«Σήμερα ανεμίζουν περήφανες, γαλανόλευκες ελληνικές σημαίες. Και αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι άνθρωποι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν για να έχουμε σήμερα τα βασικά αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης. Σήμερα τους τιμούμε και θέλουμε να τους μοιάσουμε, να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να προσφέρουμε στην πόλη μας το καλύτερο δυνατό. Είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτών που αγωνίστηκαν το '21, το '12, το '40», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Ειδήσεις σήμερα:

Rafale, F-16 Viper και Apache πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στην στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσιακά βίντεο

Συγκινητική η παρέλαση των δύο μαθητών στη Γαύδο για την 25η Μαρτίου

Η ΑΚΤΩΡ στα χέρια της Thrinvest των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου


Ειδήσεις σήμερα:

Rafale, F-16 Viper και Apache πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στην στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσιακά βίντεο

Συγκινητική η παρέλαση των δύο μαθητών στη Γαύδο για την 25η Μαρτίου

Η ΑΚΤΩΡ στα χέρια της Thrinvest των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης