Λάρισα: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχος από το 2010 ο σταθμάρχης-«ξεναγός» του Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης

Λάρισα: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχος από το 2010 ο σταθμάρχης-«ξεναγός» του Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης

Ο Γιάννης Κολλάτος αποχώρησε το 2010 από τον ΟΣΕ - Φωτογραφία του στο Facebook αγκαλιά με τον Τσίπρα από το 2019 - Είχε καταγγείλει ότι ο σταθμάρχης Λάρισας «ήταν ρουσφέτι»

kollatos_tsipras
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχος από το 2010 είναι ο πρώην σταθμάρχης Γιάννης Κολλάτος,  ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε πλήθος αναλύσεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά και τον σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «ρουσφέτι». Σήμερα, ο κ. Κολλάτος εμφανίστηκε στο κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, δίπλα στον προέδρου Αλέξη Τσίπρα. 

Με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ωστόσο ότι είναι παλιοί γνώριμοι. Στο προφίλ του στο Facebook, ο κ. Κολλάτος εμφανίζεται αγκαλιά και χαμογελαστός με τον Αλέξη Τσίπρα, σε φωτογραφία που χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2019.

kollatos_tsipras_again
Ο Γιάννης Κολλάτος με τον Αλέξη Τσίπρα σε φωτογραφία του 2019


Η Νέα Δημοκρατία σε παρέμβαση της 
τονίζει ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κολλάτος διατυπώνει σειρά κρίσεων για το δυστύχημα, στην πραγματικότητα έχει αποχωρήσει οριστικά από την ΕΔΙΣΥΑ Α.Ε. την 1η Οκτωβρίου 2010 και έκτοτε διαμένει μόνιμα στην Ξάνθη. 

Ειδικότερα, απόφαση της 27.9.2010 που υπογράφει ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΕΔΙΣΥΑ Α.Ε.) Βασίλειος Τσιαμάντης, αναφέρει: «αποδεχόμαστε την παραίτησή σας, ορίζοντας ως ημερομηνία αποχωρήσεώς σας την 01 Οκτωβρίου 2010, λύνοντας από την ημερομηνία αυτή την εργασιακή σας σχέση με την ΕΔΙΣΥΑ Α.Ε. Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσφέρατε στο Σιδηρόδρομο, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στη νέα φάση της ζωής σας». Η αίτηση παραίτησης, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο κατατέθηκε από πλευράς του κ. Κολλάτου στις 4.8.2010.

Παρά την αποχώρησή του από τους σιδηροδρόμους και παρά τη μόνιμη διαμονή του στην Ξάνθη, τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια, ο κ. Κολλάτος επιμένει να μιλά για τα διαχειριστικά ζητήματα του σταθμαρχείου αλλά και για τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, για τον οποίο υποστήριξε ότι πήγε στη θέση του «φυτευτός και με ρουσφέτι», για το εάν λειτουργούσε ή όχι το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά και την κατάσταση στον ΟΣΕ, ενημερώνοντας μάλιστα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


kollatos_ioannis
Το έγγραφο του ΕΣΙΔΥ από το οποίο προκύπτει ότι ο πρώην σταθμάρχης Ιωάννης Κολλάτος έχει αποχωρήσει από τους σιδηροδρόμους ήδη από το 2010
kollatos_ioannis1
Το έγγραφο του ΕΣΙΔΥ από το οποίο προκύπτει ότι ο πρώην σταθμάρχης Ιωάννης Κολλάτος έχει αποχωρήσει από τους σιδηροδρόμους ήδη από το 2010
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, πού έχει πάψει πρακτικά να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 και είναι γιαπί, για να στήσει μια παράσταση ντροπής συνοδευόμενος από έναν συνταξιούχο υπάλληλο του ΟΣΕ τον οποίο ρωτούσε για το συγκεκριμένο κέντρο. Ο συνοδός του κ. Τσίπρα έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2010, δηλαδή 5 χρόνια πριν πάψει να λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο τηλεδιοίκησης (σύμφωνα με την από την απο 6/3/22 επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ)

και 12 χρόνια πριν παραδοθεί το νέο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργεί σήμερα και λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, χρησιμοποιήθηκε από τους προηγούμενους σταθμάρχες, αλλά όχι στο μοιραίο δρομολόγιο από τον συγκεκριμένο σταθμάρχη. Ο προ πολλού συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΣΕ, που υποτίθεται ενημέρωνε τον κ.Τσίπρα για την λειτουργία των συστημάτων σήμερα, παρότι συνταξιοδοτήθηκε το 2010, είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι στη Λάρισα, αλλά στην Ξάνθη. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χτίσει fake news ακόμα και πάνω σε αυτή την τραγωδία είναι χυδαία και πέρα από κάθε όριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση στις αγορές παρά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Ο βασανιστικός θάνατος της 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα!

Χειροπέδες στους γιους και τον γαμπρό του 36χρονου που σκότωσε τον 45χρονο στην Ξάνθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης