Πώς το drone της Αστυνομίας έλυσε το μυστήριο των εξαφανισμένων Αμερικανών στον Ταΰγετο

Πώς το drone της Αστυνομίας έλυσε το μυστήριο των εξαφανισμένων Αμερικανών στον Ταΰγετο

Οι σοροί των δύο Αμερικανών εντοπίστηκαν σε δυσπρόσιτο σημείο του βουνού έπειτα από το «σάρωμα» του drone και οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και εθελοντές

drone-arthro
Ένα drone της Αστυνομίας έλυσε το μυστήριο του εξαφανισμένου ζευγαριού των Αμερικανών που απασχολούσε τις αρχές για 40 ημέρες.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, το ζευγάρι βρέθηκε σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων στον Ταΰγετο, κοντά στην τοποθεσία Πέντε Δρόμοι.

Τα πτώματα του Ντέιβιντ και της Λουκρητίας Ρόμπινσον εντοπίστηκαν σήμερα το απόγευμα, έπειτα από το «σάρωμα» του drone της ΕΛ.ΑΣ, στην περιοχή του Ταΰγετου και οργανωμένη επιχείρηση όπου συμμετείχαν και εθελοντές, με το υλικό που συγκεντρώθηκε και ελέγχθηκε προσεκτικά να αξιοποιείται με αποτέλεσμα, να εντοπιστεί το μπλε αυτοκίνητο του ζευγαριού.

drone-mesa


Κλείσιμο
Άνδρες της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν επιχείρηση για να ανασύρουν από το το πτώμα της γυναίκας, ενώ το άψυχο σώμα του άνδρα βρίσκεται 80 μέτρα πιο μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η 80χρονη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ηλικιωμένη βρέθηκε μπρούμυτα ενώ στο άψυχο κορμί της υπάρχουν δαγκωματιές από άγρια ζώα.

Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει την Αμερική και έμενε χρόνια σε ιδιόκτητη κατοικία στην Ντάπια Μεθώνης. Ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία, είχαν αναπτύξει σχέσεις με τους κατοίκους ενώ μόλις διαπιστώθηκε ότι είχαν να δώσουν αρκετές ημέρες σημεία ζωής, φίλη τους δήλωσε στις 6 Φεβρουαρίου την εξαφάνισή τους, στο Α.Τ της Καλαμάτας.

«Οι έμπειροι Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών κατάφεραν, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας, να εντοπίσουν σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων περίπου, το όχημα των αγνοουμένων ηλικιωμένων Αμερικανών. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι υπόλοιπες αρμόδιες Υπηρεσίες (ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, κλπ) και σε σύντομο χρονικό διάστημα ανευρέθησαν πλησίον του οχήματος οι σωροί των δυο ηλικιωμένων.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όταν τέτοιες ειδικές Υπηρεσίες με τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες, χρησιμοποιούνται για το σκοπό που έχουν ιδρυθεί και δεν αναλώνονται σε πάρεργα, τότε αυτές αποδίδουν πραγματικά προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την αποτελεσματικότητά τους» αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης.

dikigoros-arthro




Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα - Συγκινεί ο αδερφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης