Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μαθητές από όλη την Ελλάδα στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μαθητές από όλη την Ελλάδα στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη

Βίντεο και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

FOITITES-POREIA-MAK
Με την τραγωδία των Τεμπών να πέφτει σαν βαριά σκιά πάνω από την Ελλάδα, σε κλίμα συγκίνησης μαθητές όπως και φοιτητές σε πολλές περιοχές της χώρας βγήκαν στους δρόμους για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της φονικής σύγκρουσης και παράλληλα να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους πενθούν για τις απώλειες αγαπημένων τους. 

«Στείλε μου όταν φτάσεις», ένα από τα βασικά συνθήματα που αναγράφονταν σε πανό τα οποία διακρίνονταν σε κάθε μεριά της χώρας. Από την Αθήνα και τη Λάρισα μέχρι τον Βόλο και την Πάτρα, νέοι βγήκαν στους δρόμους προτάσσοντας τα δικά τους αναπάντητα «γιατί» για την τραγωδία.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30 η πορεία φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα.


syntagma-foitites-poreia__7_
syntagma-foitites-poreia__9_
syntagma-foitites-poreia__10_
syntagma-foitites-poreia__11_
syntagma-foitites-poreia__8_



Μεγάλη κινητοποίηση στα Προπύλαια διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας εκφράζοντας την οργή τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές ενώ την ίδια ώρα πολλές πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwo81wganll)


Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Κλείσιμο
Οι φοιτητές απαιτούν να πέσει άπλετο φως στο τραγικό συμβάν και να έρθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»



POREIATORA-TEBI-MATHITES



kedro-poreia-googlekinisi

foitites-4
foitites-3
foitites-1
foitites-2
H κινητοποίηση στη Λάρισα 

Πλήθος φοιτητών, μαθητών αλλά και άλλων πολιτών, συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Λάρισας για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Κρατώντας πανό και χαρτόνια με μηνύματα, ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος που στέρησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Στείλε μου όταν φτάσεις - Οκ Μαμά», γράφει ένα από τα συγκλονιστικά πανό.

larisa-poreia-arthrou


Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας απαιτώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στην προχθεσινή τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες. «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει όλο αυτό ατιμώρητο» βροντοφώναξαν.

Διαμαρτυρία φοιτητών: Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα


«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» δυο από τα συνθήματα που φώναξαν φοιτητές και μαθητές σχολείων στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

larisa_poreia__6_
larisa_poreia__2_
larisa_poreia__1_


Σιωπή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος


Της συγκέντρωσης ακολουθεί πορεία η οποία θα καταλήξει στον ΟΣΕ.

larisa_poreia__3_
larisa_poreia__4_
larisa_poreia__5_
larisa_poreia__7_
larisa_poreia__9_
larisa_poreia__8_


Απίστευτος παλμός στην πορεία φοιτητών - μαθητών στη Λάρισα

larisa_poreia__17_
larisa_poreia__12_
larisa_poreia__15_
larisa_poreia__16_


Κινητοποίηση στην Καρδίτσα

Μια ιδιαίτερα μεγάλη κινητοποίηση μαθητών σχολείων του νομού Καρδίτσας για την τραγωδία στα Τέμπη με εκατοντάδες μαθητές να συγκεντρώνονται αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθως να πραγματοποιούν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, τουλάχιστον 13 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υπό κατάληψη ή γίνεται αποχή από τα μαθήματα, το πρωί της Παρασκευής. Τα παιδιά έφθασαν από τα σχολεία τους στο σημείο συγκέντρωσης κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε όλη την χώρα. Τα περισσότερα εξ αυτών ανήγαγαν σε έγκλημα και δολοφονία την σύγκρουση των δύο συρμών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στο κέντρο της Καρδίτσας


Ατμόσφαιρα «βαριά» και έντονα συγκινησιακά φορτισμένη έζησαν όσοι συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση, όταν η πορεία των μαθητών έφθασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας.

Κινητοποίηση μαθητών στο κέντρο της Καρδίτσας για το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη


Οι ράγες γέμισαν λουλούδια και κεριά από τα παιδιά που πήραν μέρος στην μαθητική πορεία και ανάμεσά τους, τραγική φιγούρα, η μητέρα του αδικοχαμένου Βάιου που πνίγηκε στις αγκαλιές των μαθητών, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Κανενός τα μάτια δεν έμειναν στεγνά και κανενός η ψυχή δεν έμεινε ανέγγιχτη.

Στην αερογέφυρα, τα κρεμασμένα πανό κατήγγειλαν ένα έγκλημα και έθεταν αναπάντητα ερωτηματικά για μία τραγωδία που τρεις μέρες μετά κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει.

Η μεγάλη μαθητική πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Μια από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους που είδε η πόλη. Ανάμεσα στα παιδιά και πολλοί καθηγητές. Με τα πανό και τις ανθοδέσμες στα χέρια, κατευθύνθηκαν στο σταθμό. Ακόμα και όταν φώναζαν συνθήματα για δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους ο πόνος ήταν διάχυτος.


Κινητοποιήσεις σε Βόλο και Πάτρα


Οι νέοι του Βόλου βροντοφώναξαν πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα, ενώ σοκαρισμένοι ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, από το οποίο είχε αποφοιτήσει ο φοιτητής πλέον, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας, που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesianews.gr .

Posted by magnesianews.gr on Friday, March 3, 2023



Posted by magnesianews.gr on Friday, March 3, 2023


Μαθητές και φοιτητές με πλακάτ στα χέρια διέσχισαν όλη την πόλη και κατέληξαν στον ΟΣΕ Βόλου.

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια στα χέρια και πανό, μαθητές και φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, για την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του pelop.gr η πλατεία Γεωργίου γέμισε από νωρίς με νέους ανθρώπους που βουβοί διαμαρτύρονται ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

patra_pelop_gr_tempi
pelop_gr_diamartiria_tempi


Ειδήσεις σήμερα:

Η 23χρονη Ιφιγένεια ήταν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της στο μοιραίο τρένο

Συνελήφθη η αδελφή του αρχηγού της Κόζα Νόστρα - Ο σκοτεινός ρόλος της 68χρονης

Φοιτητής από τους Λειψούς περιγράφει πώς έσωσε μάνα και μωρό μέσα από το βαγόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης