Τηλεφωνική απάτη: Προσποιούνται λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να καταθέσουν το Power Pass

Τηλεφωνική απάτη: Προσποιούνται λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να καταθέσουν το Power Pass

Παραλίγο θύμα επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη

tilefoniki-apati
Μορφή... χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι τηλεφωνικές αλλά και μέσω διαδικτύου απάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις μορφές και το αντικείμενό τους να εναλλάσσεται κάθε φορά ανάλογα με το θύμα, αλλά πάντα με έναν συγκεκριμένο σκοπό, να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμών ανυποψίαστων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, παραλίγο θύμα απάτης μέσω διαδικτύου κόντεψε να πέσει γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όταν επιτήδειοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφωνικής εφαρμογής. Ειδικότερα, προσποιούμενοι ότι αποτελούν μέλη του λογιστηρίου του ΔΕΔΔΗΕ, προσπάθησαν να του αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών με το πρόσχημα να του καταθέσουν χρήματα του Power Pass. Απόπειρα την οποία ο επιχειρηματίας φρόντισε να καταγγείλει άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Πρόσφατα κάλεσε στο τηλέφωνο της εταιρίας μας κάποιος και ισχυρίζονταν ότι είναι από το λογιστήριο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ήθελε να μας καταθέσει 730 ευρώ για το Power Pass, σε δύο δόσεις των 365 ευρώ. Του είπα ότι δεν έχουμε κάνει αίτηση και μου αντέτεινε ότι θα την έκανε μάλλον ο λογιστής μας. Μου ζήτησε το κινητό μου και του το έδωσα» ανέφερε στο grtimes, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη δυτική Θεσσαλονίκη.

«Στη συνέχεια μου έστειλε σε τηλεφωνική εφαρμογή ένα link στο οποίο θα έπρεπε να γράψω 2 τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να καταθέσουν τις δύο δόσεις. Μου κίνησε την υποψία όταν ζήτησε δύο λογαριασμούς για ισάριθμες καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα και η εφαρμογή μου εμφάνισε οδηγία, πως ίσως να πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό» πρόσθεσε.

«Υποψιασμένος πια, του τόνισα ότι λογικά τους λογαριασμούς μας θα τους είχαμε γράψει στην αίτηση (αν είχαμε κάνει) και πως δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο χρειαζόταν αυτό. Τότε φάνηκε να εκνευρίζεται. "Για να κάνουμε επαλήθευση" μου απάντησε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του "για να σας προστατέψουμε". Όλο αυτό μου φαινόταν πολύ ύποπτο» συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είχε προλάβει να διαγράψει το μήνυμα που μου έστειλε στο Viber και δεν πρόλαβα να κάνω ένα screen shot».

Κλείσιμο
Εκτός από τον ίδιο, απόπειρα εξαπάτησης με παρόμοιο τρόπο, επιχειρήθηκε πρόσφατα και κατά της αδελφής του, ενώ δια ζώσης αυτή τη φορά, διαρρήκτες, προσποιούμενοι τεχνικούς υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του και της αφαίρεσαν 4.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:  

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια ξανά στην Αττική τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μετατοπίστηκε κατά τρία μέτρα η αραβική τεκτονική πλάκα και η Τουρκία μετακινήθηκε... νοτιοδυτικά

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κόντρες για τον καιρό - Ποιοι μετεωρολόγοι έπεσαν μέσα και ποιοι… ολίγον έξω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης