Εξαπάτησε ιδιοκτήτη εστιατορίου και του πήρε 4.500 ευρώ

Εξαπάτησε ιδιοκτήτη εστιατορίου και του πήρε 4.500 ευρώ

Δυο μήνες αγωνίας πέρασε το θύμα του επιτήδειου απατεώνα

apati

Δυο μήνες αγωνίας πέρασε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης στα Ιωάννινα, ο οποίος είχε πέσει θύμα ενός επιτήδειου που ισχυρίστηκε ότι, όταν πλήρωσε τον λογαριασμό του με τραπεζική κάρτα, πατήθηκε ένα μηδενικό περισσότερο, και απαίτησε να πληρώσει την διαφορά.

Ο επιχειρηματίας πείστηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους που έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2022 και, ούτε λίγο ούτε πολύ, του κατέβαλε τμηματικά 4.500 ευρώ! Όταν κατάλαβε την απάτη, ήταν αργά αλλά την κατήγγειλε στην Ασφάλεια που μετά από έρευνες δυο μηνών ταυτοποίησε ως δράστη έναν Έλληνα και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Απάτη με το Power Pass

Θύμα ενός Έλληνα, ο οποίος της τηλεφώνησε παριστάνοντας τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και την έπεισε ότι δικαιούται επίδομα Power Pass, είχε πέσει μια γυναίκα από τα Ιωάννινα στις 10 Οκτωβρίου 2022. Ο δράστης της έστειλε στο κινητό της ένα μήνυμα που περιείχε link, το οποίο τάχα την οδηγούσε στην ιστοσελίδα της τράπεζάς της. Όταν εκείνη έβαλε τους κωδικούς της, ο απατεώνας μετέφερε 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στον δικό του. Σε βάρος του σχηματίστηκε από την Ασφάλεια δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.







Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώην του μεγιστάνα που ξοδεύει εκατομμύρια για να ξαναγίνει «νέος» τον μήνυσε για εξαπάτηση!

Άνδρας εκβίαζε 28χρονη δασκάλα από την Κω με «ροζ» βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο


Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές ΙΕΚ - Ξεκινούν οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης