Δίκη για Μάτι - Κωνσταντοπούλου: «Δεν έγινε κατά λάθος - Ήταν έγκλημα, δεν έπραξαν τα δέοντα»

Δίκη για Μάτι - Κωνσταντοπούλου: «Δεν έγινε κατά λάθος - Ήταν έγκλημα, δεν έπραξαν τα δέοντα»

«Ήταν εν γνώσει όλων των υπευθύνων, και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων» τόνισε

konstantopoulou
Για έγκλημα έκανε σήμερα λόγο στην κατάθεσή της στη δίκη για το Μάτι η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία στις 6 Αυγούστου του 2018 είχε καταθέσει μήνυση για την εθνική τραγωδία ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.

«Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα, δεν έγινε κατά λάθος ήταν έγκλημα, οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν με κακουργηματική ευθύνη αυτών που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αυτής της ευθύνης» ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Εκείνη την ημέρα υπήρχε πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς 4, πρόβλεψη δυτικών ανέμων. Ήταν εν γνώσει όλων των υπευθύνων, κυβερνητικών κλπ και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη πως ενώ όλοι γνώριζαν πως όταν κάθε χρόνο ξεσπά πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και υπήρχαν οι ενδείξεις για κίνδυνο η φωτιά να πάει προς το Μάτι, κανείς δεν μερίμνησε ώστε να σωθούν ζωές. «Κανένα από τα μέτρα πρόβλεψης, διαφύλαξης ανθρωπίνων ζωών, σχεδιασμού και ενός πλάνου εκκένωσης δεν υπήρξε» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει: «Αντίθετα κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σκηνοθετήσουν αυτή τη συνέντευξη Τύπου».

Ακόμη, η μάρτυρας στην κατάθεσή της είπε: «Βρέθηκα στο Μάτι αμέσως την επόμενη ημέρα, περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και σπίτια και μίλησα με πολλούς ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ότι βγήκε μία γυναίκα, αλλόφρων και πανικόβλητη, με μεγάλη αγωνία κι δάκρυα στα μάτια, ήρθε στη καγκελόπορτα και με φώναξε και με ρώτησε αν βρέθηκαν άνθρωποι στη θάλασσα. Μου εξήγησε ότι ήταν στη θάλασσα με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να χάνονται και είχε αγωνία αν βρέθηκαν…. Θα ήταν γεμάτη η αίθουσα αν βρίσκονταν κοντά μας εκείνοι που χάθηκαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδραβίδα: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του Phantom - Συνεχίζονται οι έρευνες

Έβρος: «Ξέχασα να πω… πέθανε και ένα κοριτσάκι και λέγεται Μαρία» - Η απίστευτη κατάθεση της Μπαϊντά

Καιρός: Η πρόβλεψη Καλλιάνου για χιόνια στις... βάρκες της Πεντέλης - Πού και πότε θα πέσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης