Απατεώνισσα μετέφερε 8.000 ευρώ από το λογαριασμό βιοτέχνη
Προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Βόλου
Μάνος Τσαγκαράκης
Προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Βόλου μετά τη μήνυση που υπέβαλε ένας 60χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ειδών ένδυσης, σε βάρος μιας άγνωστης γυναίκας που εμφανίστηκε ως πελάτισσα και έβαλε «χέρι» στον τραπεζικό λογαριασμό του αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό.
Όπως κατήγγειλε το θύμα, η δράστιδα του τηλεφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε παραγγελία διαφόρων προϊόντων σημαντικής αξίας, τα οποία ζήτησε να καταθέσει ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του. Ο 60χρονος δεν είχε εξοικείωση με την χρήση του e-banking και ακολούθησε τις οδηγίες που του έδινε τηλεφωνικά η «πελάτισσα», στην οποία έδωσε τα απόρρητα στοιχεία και τον προσωρινό κωδικό που έλαβε με sms.
Έτσι, της παραχώρησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, από τον οποίο μετέφερε σε άλλους το ποσό των 8.000 ευρώ. Η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση αναζητώντας την πορεία των χρημάτων και σχημάτισε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστου.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας